Ο λόγος ύπαρξης του παρόντος ιστολογίου βρίσκεται μέσα στα λόγια του Τζόν Σουϊντον, πρώην αρχισυντάκτη των New York Times, για τον ανεξάρτητο Τύπο.

«Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, σε αυτή τη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας που να αποκαλείται ανεξάρτητος Τύπος. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω. Ούτε ένας ανάμεσά σας θα τολμούσε να εκστομίσει μια έντιμη γνώμη. Και αν τολμούσατε να την εκφράσετε γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ποτέ δεν θα εμφανιζόταν τυπωμένη στο χαρτί. Πληρωνόμαστε αρκετά ώστε να κρατάμε την τίμια άποψή μας, έξω από την εφημερίδα για την οποία γράφω. Εσείς επίσης παίρνετε ικανοποιητικούς μισθούς για παρόμοιες υπηρεσίες. Και αν κάποιος τολμούσε ή ήταν τόσο τρελός ώστε να γράψει την τίμια γνώμη του, θα βρισκόταν πολύ σύντομα στο δρόμο….

Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει τη Πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο….

Είμαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους. Ο χρόνος, η ζωής μας, οι ικανότητές μας είναι ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων. Είμαστε διανοούμενες πόρνες».
Πηγή
« Η ανύποτη ιστορία της εργασίας», του Richard O. Bayer, εκδόσεις United Electrical, Radio & Machine Workers of America, NY 1979.

Ότι πιο ενδιαφέρον βρίσκουμε στην μπλογκόσφαιρα θα το μεταφέρουμε εδώ. Αναρτήσεις γεμάτες συμπάθειες και προσωπικές εκτιμήσεις αλλά χωρίς ταμπέλες και πολιτικές σκοπιμότητες.

Σάββατο, 31 Ιουλίου 2010

Μα πόση υποκρισία πιαΜα καλά ρε, μας δουλεύετε ψιλό γαζί, παπαγαλάκια των πουλημένων μέσων? Κάθε φορά που ένας άνθρωπος βγαίνει να τα πει σταράτα με την απλή λαική γλώσσα, κάνοντας τα λάθη και τις υπερβολές...
...που επιβάλλονται όταν κάποιος μιλάει με πάθος και τόλμη, εσείς τολμάτε να τον κοροιδεύετε μέσα στα μούτρα? Φυσικά και θα έχεις βύσμα να πάρεις δάνειο όταν είσαι μεγαλοεκδότης και εξυπηρετείς συμφέροντα, φυσικά και θα σου χορηγήσουν πιο εύκολα την χρηματοδότηση όταν προωθήσεις ένα νέο ξένων συμφερόντων ξενοδοχειακό συγκρότημα και όχι όταν θες να σώσεις το ψιλικατζίδικό σου λόγω ανεπάρκειας πληρωμών.Προσπαθείτε να βγάλετε τρελό έναν άνθρωπο που εκφράζει αυτό που όλοι το έχουμε τούμπανο άλλα μπροστά στις κάμερες το κρατάμε κρυφό καμάρι. Πολιτισμένο διάλογο να κάνετε στις κλίκες σας και καθώς θαυμάζετε τους πουλημένους τραπεζικούς σας λογαριασμούς.

Είστε απλά ξεφτίλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails