Ο λόγος ύπαρξης του παρόντος ιστολογίου βρίσκεται μέσα στα λόγια του Τζόν Σουϊντον, πρώην αρχισυντάκτη των New York Times, για τον ανεξάρτητο Τύπο.

«Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, σε αυτή τη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας που να αποκαλείται ανεξάρτητος Τύπος. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω. Ούτε ένας ανάμεσά σας θα τολμούσε να εκστομίσει μια έντιμη γνώμη. Και αν τολμούσατε να την εκφράσετε γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ποτέ δεν θα εμφανιζόταν τυπωμένη στο χαρτί. Πληρωνόμαστε αρκετά ώστε να κρατάμε την τίμια άποψή μας, έξω από την εφημερίδα για την οποία γράφω. Εσείς επίσης παίρνετε ικανοποιητικούς μισθούς για παρόμοιες υπηρεσίες. Και αν κάποιος τολμούσε ή ήταν τόσο τρελός ώστε να γράψει την τίμια γνώμη του, θα βρισκόταν πολύ σύντομα στο δρόμο….

Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει τη Πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο….

Είμαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους. Ο χρόνος, η ζωής μας, οι ικανότητές μας είναι ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων. Είμαστε διανοούμενες πόρνες».
Πηγή
« Η ανύποτη ιστορία της εργασίας», του Richard O. Bayer, εκδόσεις United Electrical, Radio & Machine Workers of America, NY 1979.

Ότι πιο ενδιαφέρον βρίσκουμε στην μπλογκόσφαιρα θα το μεταφέρουμε εδώ. Αναρτήσεις γεμάτες συμπάθειες και προσωπικές εκτιμήσεις αλλά χωρίς ταμπέλες και πολιτικές σκοπιμότητες.

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ - Πόσα πυρηνικά έχει τελικά; Το Ισραήλ αρνείται να «ανοίξει» σε επιθεωρητές το πυρηνικό του πρόγραμμα




Γελοιογραφία που αναπαριστα την Ευρωπαϊκή Ενωση, τις ΗΠΑ και τα Ηνωμένα Εθνη να ψάχνουν λεπτομερώς τα πυρηνικά του Ιράν, ενω την ίδια στιγμή ο Ισραηλινός δημοσιογράφος Βανούνου τους δείχνει τα τεράστια πυρηνικά του Ισραήλ. Οι "ελεγκτές" του απαντούν: "Φτάνει πια Βανούνου. Δεν βλέπεις ότι είμαστε απασχολημένοι;"









Tο Ισραήλ απέρριψε κατηγορηματικά την πρόταση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA) να επιτρέψει την πρόσβαση διεθνών επιθεωρητών στο πυρηνικό του πρόγραμμα και να ενταχθεί στο παγκόσμιο σύμφωνο κατά της διάδοσης των πυρηνικών όπλων, αναφέρει η έκθεσή της υπηρεσίας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Παρόλο που η χώρα δεν επιβεβαιώνει ούτε αρνείται την ύπαρξη πυρηνικού οπλοστασίου, υπάρχουν φόβοι ότι διαθέτει την τεχνολογία που απαιτείται για την κατασκευή πυρηνικών όπλων.

Αφότου ο Γιουκίγια Αμάνο, ανέλαβε γενικός διευθυντής της ΙΑΕΑ πέρσι, οι ηγέτες των αραβικών κρατών του ζήτησαν να ασκήσει πιέσεις ώστε να πείσει το Ισραήλ να επιτρέψει στους διεθνείς επιθεωρητές την πρόσβαση στις πυρηνικές της εγκαταστάσεις. Από τον Αμάνο αναμενόταν επίσης ότι θα καταφέρει να κερδίσει την υπογραφή του Ισραήλ στο διεθνές σύμφωνο κατά της διάδοσης των πυρηνικών όπλων. Μέχρι στιγμής τίποτα από τα δύο δεν έχει επιτευχθεί.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο Αμάνο ζήτησε από τον πρόεδρο της χώρας, Σιμόν Πέρες και από άλλους ηγέτες να εισαχθούν στο σύμφωνο κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη χώρα τον Αύγουστο.

Ωστόσο η απάντηση του Ισραήλ απηχούσε μια προηγούμενη επιστολή που είχε στείλει τον Ιούλιο ο υπουργός Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν.

"Το αίτημα της ΙΑΕΑ είναι μια πολιτικά υποκινούμενη απόφαση που αποπειράται να αποσπάσει την προσοχή από τις πραγματικές προκλήσεις που αφορούν τη διάδοση των πυρηνικών στη Μέση Ανατολή, δηλαδή τη μη συμμόρφωση του Ιράν και της Συρίας προς τις υποχρεώσεις τους βάσει της NPT, ξεχωρίζοντας το Ισραήλ", όπως αναφέρεται στην έκθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails