Ο λόγος ύπαρξης του παρόντος ιστολογίου βρίσκεται μέσα στα λόγια του Τζόν Σουϊντον, πρώην αρχισυντάκτη των New York Times, για τον ανεξάρτητο Τύπο.

«Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, σε αυτή τη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας που να αποκαλείται ανεξάρτητος Τύπος. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω. Ούτε ένας ανάμεσά σας θα τολμούσε να εκστομίσει μια έντιμη γνώμη. Και αν τολμούσατε να την εκφράσετε γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ποτέ δεν θα εμφανιζόταν τυπωμένη στο χαρτί. Πληρωνόμαστε αρκετά ώστε να κρατάμε την τίμια άποψή μας, έξω από την εφημερίδα για την οποία γράφω. Εσείς επίσης παίρνετε ικανοποιητικούς μισθούς για παρόμοιες υπηρεσίες. Και αν κάποιος τολμούσε ή ήταν τόσο τρελός ώστε να γράψει την τίμια γνώμη του, θα βρισκόταν πολύ σύντομα στο δρόμο….

Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει τη Πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο….

Είμαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους. Ο χρόνος, η ζωής μας, οι ικανότητές μας είναι ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων. Είμαστε διανοούμενες πόρνες».
Πηγή
« Η ανύποτη ιστορία της εργασίας», του Richard O. Bayer, εκδόσεις United Electrical, Radio & Machine Workers of America, NY 1979.

Ότι πιο ενδιαφέρον βρίσκουμε στην μπλογκόσφαιρα θα το μεταφέρουμε εδώ. Αναρτήσεις γεμάτες συμπάθειες και προσωπικές εκτιμήσεις αλλά χωρίς ταμπέλες και πολιτικές σκοπιμότητες.

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Γιώργος Παπανδρέου συγχαίρει τον εαυτό του και η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά...


Σε έναν ακόμη διάλογο με τον… εαυτό του ο πρωθυπουργός χθες από το Εθνικό Συμβούλιο, ουσιαστικά έδωσε συγχαρητήρια στον… Γ. Παπανδρέου για το θεάρεστο έργο που έχει κάνει για την πατρίδα. Δήλωσε περήφανος για τους 11 μήνες διακυβέρνησης διότι, όπως λέει, γλίτωσε η Ελλάδα από τη μαύρη τρύπα της εξαθλίωσης για χρόνια, όπως περιέγραψε την χρεοκοπία.

«Πρώτη μας προτεραιότητα, ιστορικό χρέος ήταν να αποφύγουμε τη χρεοκοπία» είπε και συμπλήρωσε ότι «πήραμε δύσκολες αποφάσεις χωρίς να υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος», επιτιθέμενος παράλληλα σε όσους «έβαλαν το κεφάλι στην άμμο» και έκαναν «εύκολη κριτική», χωρίς να εξηγούν στο λαό «τι θα σήμαινε η χρεοκοπία για τους πολίτες, ειδικά για τα πιο αδύναμα στρώματα».
Προφανώς μη έχοντας επίγνωση της κατάστασης που βρίσκεται ο ελληνικός λαός εξήρε «την αντοχή, την επιμονή και την αποφασιστικότητά του» ιδιαίτερα «όσων πόνεσαν περισσότερο» και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους χαμηλοσυνταξιούχους, δεσμευόμενος ότι «με την πρώτη ανάκαμψη θα τους στηρίξουμε με καλύτερες συντάξεις».
Πρώτα τους τα παίρνουμε για τη φουκαριάρα την πατρίδα (το ΔΝΤ θα λέγαμε εμείς) και μετά τους υποσχόμαστε έτσι αόριστα ότι θα τους ενισχύσουμε.
«Κάναμε πράξη τη δέσμευσή μας για πάταξη της αναξιοκρατίας και βάλαμε τέλος στο ρουσφετολογικό κράτος», τόνισε, ακόμα και πρόσθεσε ότι «όσοι δε σέβονται τους κανόνες θα τιμωρούνται».
Προφανώς η απίστευτη διαφθορά που υπάρχει ακόμη και τώρα που μιλάμε δεν έφτασε στα αυτιά του κ. Παπανδρέου. Για το μεγάλο σκάνδαλο με τις μίζες 1.300 γιατρών του ΕΣΥ που τα «έπαιρναν» από φαρμακευτική εταιρεία», υπόθεση που αποκαλύπτει στο φύλλο του Σαββάτου η Ημερησία, φυσικά δεν ήξερε. Η κ. Σιούτη που …αγωνίστηκε για να μην αποκαλυφθούν τα αλισβερίσια της Ζήμενς με το πρόσχημα των “προσωπικών δεδομένων” του Χριστοφοράκου, που αποκάλυψε το antinnews , δεν ήταν δική του σύμβουλος.
Είπαμε να λέει ο,τι θέλει. Αλλά όχι και να ισχυρίζεται ότι μπήκε τέλος στην αναξιοκρατία και έχουμε κράτος αδιάφθορων.

Και πιθανότατα ζει σε άλλη χώρα, με άλλους πολίτες, διότι εμείς άλλα βιώνουμε καθημερινά κι άλλα μας περιμένουν σύντομα.
Είπε ακόμα ότι «κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν τις εκλογές δήθεν σε ‘ψήφο κατά του μνημονίου’, όπως λένε. Οι δυνάμεις τη συντήρησης -όπως και να βαφτίζονται, δεξιοί ή αριστεροί- πολύ εύκολα μας λένε ότι για όλα φταίει η τρόικα. Δηλαδή για τη διαφθορά στα νοσοκομεία μάς φταίει η Τρόικα; Για τη φοροδιαφυγή; Για τις πελατειακές σπατάλες; Για τη ντροπή με τις φαρμακευτικές δαπάνες; Για την πρωτιά μας στις ανθυγιεινές συνήθειες;”
Επιτέλους, το κατάλαβε ότι κάτι τρέχει στην Ελλάδα. Φυσικά δε φταίει το ΔΝΤ για τα παραπάνω, φταίει όμως για τη φτώχεια, την απαισιοδοξία, το αίσθημα κατάρρευσης, την ανεργία.
Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι «μπροστά στα δύσκολα δεν παραιτούμαστε», υπογράμμισε ότι «η ανασυγκρότηση του ελληνικού κράτους είναι όρος επιβίωσης» και επισήμανε ότι «36 χρόνια μετά την ίδρυση του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος από τον ιδρυτή μας, τον Ανδρέα Παπανδρέου, το ιστορικό μας χρέος απέναντι στη χώρα, τους πολίτες και τα παιδιά μας είναι τεράστιο». «Αποδεικνύουμε πως μπορούμε να αλλάξουμε και να τα καταφέρουμε» κατέληξε.
Αν για τον κ. Παπανδρέου είναι ιστορικό χρέος να πιστεύει ότι θα σώσει την πατρίδα, με γεια του με χαρά του.
Για το ιστορικό λάθος του ελληνικού λαού, τον περασμένο Οκτώβρη, ποιος θα μιλήσει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails