Ο λόγος ύπαρξης του παρόντος ιστολογίου βρίσκεται μέσα στα λόγια του Τζόν Σουϊντον, πρώην αρχισυντάκτη των New York Times, για τον ανεξάρτητο Τύπο.

«Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, σε αυτή τη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας που να αποκαλείται ανεξάρτητος Τύπος. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω. Ούτε ένας ανάμεσά σας θα τολμούσε να εκστομίσει μια έντιμη γνώμη. Και αν τολμούσατε να την εκφράσετε γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ποτέ δεν θα εμφανιζόταν τυπωμένη στο χαρτί. Πληρωνόμαστε αρκετά ώστε να κρατάμε την τίμια άποψή μας, έξω από την εφημερίδα για την οποία γράφω. Εσείς επίσης παίρνετε ικανοποιητικούς μισθούς για παρόμοιες υπηρεσίες. Και αν κάποιος τολμούσε ή ήταν τόσο τρελός ώστε να γράψει την τίμια γνώμη του, θα βρισκόταν πολύ σύντομα στο δρόμο….

Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει τη Πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο….

Είμαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους. Ο χρόνος, η ζωής μας, οι ικανότητές μας είναι ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων. Είμαστε διανοούμενες πόρνες».
Πηγή
« Η ανύποτη ιστορία της εργασίας», του Richard O. Bayer, εκδόσεις United Electrical, Radio & Machine Workers of America, NY 1979.

Ότι πιο ενδιαφέρον βρίσκουμε στην μπλογκόσφαιρα θα το μεταφέρουμε εδώ. Αναρτήσεις γεμάτες συμπάθειες και προσωπικές εκτιμήσεις αλλά χωρίς ταμπέλες και πολιτικές σκοπιμότητες.

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΚΤΑΚΤΟ!!!! ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. ΚΟΒΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ!

Με απόρρητη εγκύκλιο που στάλθηκε από το ΥΠΟΙΚ στο ΠΡΟΠΟ αναφέρεται ότι παγώνει η καταβολή όλων των επιδομάτων (νυκτερινά, πενθήμερα, κ.λ.π.) και θα καταβάλεται μόνο ο βασικός μισθός.

Ήδη την ώρα αυτή, έχει διαρρεύσει η πληροφορία και επικρατεί αναβρασμός μέσα στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ.

Εάν ισχύσει, αναφέρουν κύκλοι των συνδικαλιστικών οργάνων, η αντίδραση θα είναι σφοδρότατη και άμεση και θα συμπαρασύρει και τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες καθώς δεν θα υπάρχει κρατικός φορέας που θα λειτουργεί ως ανάχωμα στην εξέγερση του κόσμου.
Είναι θέμα χρόνου όπως αναφέρουν να ''πέσει'' η κυβέρνηση και είναι διατεθιμένοι να μπουν μπροστάρηδες σ'αυτήν την ΜΑΧΗ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ όπως την χαρακτηρίζουν.
Το μόνο που απομένει είναι η υπογραφή του Υπουργού και του Αρχηγού, στην εγκύκλιο, μόλις επιστρέψουν από τις ΗΠΑ που βρίσκονται.
Αναμένουμε λοιπόν τις εξελίξεις που μάλλον φαίνονται ραγδαίες και απρόβλεπτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails