Ο λόγος ύπαρξης του παρόντος ιστολογίου βρίσκεται μέσα στα λόγια του Τζόν Σουϊντον, πρώην αρχισυντάκτη των New York Times, για τον ανεξάρτητο Τύπο.

«Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, σε αυτή τη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας που να αποκαλείται ανεξάρτητος Τύπος. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω. Ούτε ένας ανάμεσά σας θα τολμούσε να εκστομίσει μια έντιμη γνώμη. Και αν τολμούσατε να την εκφράσετε γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ποτέ δεν θα εμφανιζόταν τυπωμένη στο χαρτί. Πληρωνόμαστε αρκετά ώστε να κρατάμε την τίμια άποψή μας, έξω από την εφημερίδα για την οποία γράφω. Εσείς επίσης παίρνετε ικανοποιητικούς μισθούς για παρόμοιες υπηρεσίες. Και αν κάποιος τολμούσε ή ήταν τόσο τρελός ώστε να γράψει την τίμια γνώμη του, θα βρισκόταν πολύ σύντομα στο δρόμο….

Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει τη Πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο….

Είμαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους. Ο χρόνος, η ζωής μας, οι ικανότητές μας είναι ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων. Είμαστε διανοούμενες πόρνες».
Πηγή
« Η ανύποτη ιστορία της εργασίας», του Richard O. Bayer, εκδόσεις United Electrical, Radio & Machine Workers of America, NY 1979.

Ότι πιο ενδιαφέρον βρίσκουμε στην μπλογκόσφαιρα θα το μεταφέρουμε εδώ. Αναρτήσεις γεμάτες συμπάθειες και προσωπικές εκτιμήσεις αλλά χωρίς ταμπέλες και πολιτικές σκοπιμότητες.

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Η Αλβανοποίηση της Ελλάδας προχωρά...

  • Ο Γιώργος Παπανδρέου στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης θα μας μιλήσει για τις καλοκαιρινές του περιπέτειες με το κανό, τα κύματα και τις αστακομακαρονάδες;
  • Χωρίς λογικά στηρίγματα, χωρίς την αυτοπεποίθηση του παρελθόντος, διαγράφοντας την λογική και παραχαράσσοντας την αλήθεια, στον βωμό της προσωπικής διάσωσής του, ο Γιώργος Παπανδρέου πλησιάζει με γρήγορους βηματισμούς την κρίση
  • Επίθεση της οικογένειας Παπανδρέου στον Παπακωνσταντίνου, για να σωθεί ο ανύπαρκτος Γιώργος...



    Χωρίς κανένα σχέδιο και με το Μνημόνιο να κυριαρχεί στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου, ο Γ. Παπανδρέου θα ανέβει στη ΔΕΘ όχι απλά με άδειο αλλά και με τρύπιο καλάθι. Τίποτε δε θα περιέχει παρά μόνο λόγια τρόμου για την κατάσταση της οικονομίας, εύσημα στους εαυτούς τους διότι «έσωσαν» την Ελλάδα και προτροπές στον κόσμο να σφίξει κι άλλο το ζωνάρι διότι είναι, λέει, εθνικό συμφέρον ότι γίνεται αυτή τη στιγμή.

    Την ίδια στιγμή, το "δημοκρατικό" ΠΑΣΟΚ καλεί τις οργανώσεις του «σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι στελέχη, μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ παρεκκλίνουν από την κομματική τους υποχρέωση στηρίζοντας άλλες υποψηφιότητες θα πρέπει άμεσα να προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες για πειθαρχικές κυρώσεις με βάση τους κανόνες και τις διαδικασίες που προκύπτουν από το καταστατικό και τον κανονισμό λειτουργίας του κινήματος».
    Με απλά λόγια, η πολύ δημοκρατία βλάπτει τον... πρίγκηπα Γεώργιο Π' και ως εκ τούτου, τα πρόβατα οφείλουν να μαζευτούν στο μαντρί, ειδάλλως τα περιμένει βαριά τιμωρία...
    "Γεννήθηκα όταν σε πλάνεψα. Εζησα όσο με πίστευες. Πέθανα μόλις με κατάλαβες"... Τάδε έφη Γιώργος Παπανδρέου και ΠΑΣΟΚ. Από την άλλη, η επιστήμη μας ενημερώνει πως υπάρχει μια κατηγορία ασθενών, με προχωρημένη ψυχοπαθολογία, οι οποίοι δε διστάζουν να αυνανίζονται όποτε «τους τη βαρέσει» ακόμη και αν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους.
    Ο Γιώργος Παπανδρέου ανήκει σε αυτή την κατηγορία: έχει απενοχοποιήσει πλήρως τον εαυτό του και τις ολέθριες πολιτικές του, περιβάλλεται από ανθρώπους που του παρουσιάζουν μια βολική εικόνα της πραγματικότητας, αυτοαπομονώνεται σε συνεχή ταξίδια, διακοπές και συσκέψεις με ξένους και την προσωπική του κλίκα και απολαμβάνει την χλιδή που έμαθε από τότε που ο μπαμπάς του ανέβηκε στην εξουσία.
    Κι ενώ μάλον ξεκαθαρίζει απολύτως η προσωπικότητα του σημερινού πρωθυπουργού, άγνωστη συνεχίζει να παραμένει η δική μας προσωπικότητα, η δική μας ασθένεια (αναφέρομαι σε όλους εμάς τους πολίτες που τα λέμε μεταξύ μας αλλά φερόμενοι ως "κότες" αποφεύγουμε να στείλουμε στον αγύριστο -ή τέλος πάντων εκεί από όπου ήρθε- το σημερινό πολιτικό κυβερνητικό εξάμβλωμα), η οποία είναι σαφέστατα ψυχοπαθολογική, ενώ εικάζεται πως δύναται να "υποστηρίζεται" από εξωγενείς παράγοντες (π.χ. συνεχείς ψεκασμοί), χωρίς όμως να υπολείπεται των προσωπικών και κοινωνικών ψυχολογικών δομών που πολλοί από εμάς αποδεχτήκαμε -επειδή μας βόλευαν- πλήρως.
    "ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ εχθρούς. ΑΦΑΙΡΕΙ φίλους. ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΕΙ τα προβλήματα. ΔΙΑΙΡΕΙ την ελληνική κοινωνία"... Ποιός είναι; Ο Γιώργος; Χάσατε! Αυτά τα λόγια χρησιμοποίησε ο "γέρος της δημοκρατίας" για τον γιό του, Ανδρέα Παπανδρέου. Σήμερα, απλά ζούμε την μετεξέλιξη (προς το χειρότερο) του γονιδιακού τύπου που παλαιότερα έχτιζε -επί πληρωμή- οχυρά στον τουρκικό στρατό (ο προπάππος του σημερινού πρωθυπουργού έχτισε τα τουρκικά οχυρά στα Γιάννενα, για να μην απελευθερώσει την πόλη ο Ελληνικός στρατός...), ενώ σήμερα παραδίδει και το τελευταίο εθνικό οχυρό, προς τέρψιν όλων εκείνων στους οποίους δεν χρωστάει...!
    Την ίδια στιγμή, πρέπει όλοι μας να σκεφτούμε:
    Μα τι να κάνει το παιδί; Πενία (πνευματική) τεχνάσματα κατεργάζεται...
    Τι να μας πει δηλαδή το παιδί από την Θεσσαλονίκη;
    Για τα περίπου 760 ευρώ επιπλέον (για 1.000 λίτρα) που θα κοστίσει στο μέσο ελληνικό νοικοκυριό η αγορά πετρελαίου θέρμανσης, για να καλύψει τις ανάγκες του φέτος τον χειμώνα, εφόσον η κυβέρνηση προχωρήσει στην εξίσωση των φόρων του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης;
    Για τη μείωση των μισθών;
    Για την μείωση των συντάξεων;
    Για τις προεκλογικές δεσμεύσεις και εξαγγελίες;
    Για τις μετά εκλογικές… κυβιστήσεις;
    Για το Αιγαίο που προχωρά μεθοδικά στην πλήρη αποστρατικοποίησή του;
    Για την Κύπρο που έχει δοθεί αλλά δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη;
    Για την Θράκη στην οποία η τουρκική παρουσία καταπατά την οποιαδήποτε συνθήκη;
    Για την Παιδεία της χώρας που επιβραβεύει το μηδέν; (αν κι εμείς σαν λαός επιβραβεύσαμε και ορίσαμε πρωθυπουργό το απόλυτο μηδενικό...)
    Γιατί να μιλήσει ο Γιώργος Παπανδρέου στην Θεσσαλονίκη;
    Για τις εμπειρίες του στην εξωτερική πολιτική;
    Μήπως να μας ενημερώσει για το Σκοπιανό;
    Μήπως περιμένουμε να μας μιλήσει για τα "πιστόλια", για τους "τιτανικούς", για τα Τ3 και τα Τ10;
    Μήπως, άραγε περιμένουμε να μας μιλήσει για τους συμβούλους του (ονόματα, μισθοί κ.λ.π.);
    Δυστυχώς, στην Θεσσαλονίκη ο Γιώργος μόνο για ταξιδιωτικές του εμπειρίες πάνω στο κανό μπορεί να πει. Κι αυτό, γιατί είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί κάποιος που μπορεί να "μαρτυρήσει" τρεις συνεχόμενες ημέρες του πρωθυπουργού στο Μαξίμου, το περασμένο δίμηνο...
    Απλά ως διαβάτης θα πάει και στη Θεσσαλονίκη να εξαγγείλει… το μετρό στη Καλαμαριά και ότι οι φόροι είναι κοινωνική αλληλεγγύη με τις στρατιές των συμβούλων θεματοφύλακες της ανικανότητας.
    Ο Γιώργος δεν βρίσκεται πλέον εντός της πραγματικότητας. Έχει τα δικά του σχέδια. Κοιτάζει μπροστά. Και για την ακρίβεια, ψάχνει για την ασφαλή προσωπική του έξοδο. Όσο και αν δεν γνωρίζει από ιστορία, όλο και κάποιος θα βρέθηκε να του πει πως οι Λουδοβίκοι και οι Αντουανέτες, όμως, είχαν το γνωστό τέλος… Και το παντεσπάνι του ναρκισσισμού τους βάφτηκε κόκκινο.
    Και γνωρίζοντας η οικογένεια (όλα τα μέλη) πως διάγουν την επικινδυνότερη καμπή της ιστορίας τους, έχουν ήδη αρχίσει να ψάχνουν τα "θύματα" που θα φορτωθούν τις ευθύνες, αποδεχόμενοι ταυτόχρονα πως ο Γιώργος απλά παρίσταται και άλλοι αποφασίζουν... Σημειώστε το αυτό, γιατί από αύριο αρχίζει η επίθεση της οικογένειας Παπανδρέου στον χαζογέλαστο Παπακωνσταντίνου, στον οποίο ρίχνουν όλα τα βάρη της ανάλγητης και βίαιης οικονομικής πολιτικής, η οποία επιτίθεται στον κοινωνικό ιστό των μεσαίων και χαμηλών οικονομικών στρωμάτων και δημιουργεί την τέλεια υποδομή μεταβολής της χώρας σε Αλβανία επί Εμβέρ Χότζα...

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Related Posts with Thumbnails