Ο λόγος ύπαρξης του παρόντος ιστολογίου βρίσκεται μέσα στα λόγια του Τζόν Σουϊντον, πρώην αρχισυντάκτη των New York Times, για τον ανεξάρτητο Τύπο.

«Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, σε αυτή τη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας που να αποκαλείται ανεξάρτητος Τύπος. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω. Ούτε ένας ανάμεσά σας θα τολμούσε να εκστομίσει μια έντιμη γνώμη. Και αν τολμούσατε να την εκφράσετε γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ποτέ δεν θα εμφανιζόταν τυπωμένη στο χαρτί. Πληρωνόμαστε αρκετά ώστε να κρατάμε την τίμια άποψή μας, έξω από την εφημερίδα για την οποία γράφω. Εσείς επίσης παίρνετε ικανοποιητικούς μισθούς για παρόμοιες υπηρεσίες. Και αν κάποιος τολμούσε ή ήταν τόσο τρελός ώστε να γράψει την τίμια γνώμη του, θα βρισκόταν πολύ σύντομα στο δρόμο….

Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει τη Πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο….

Είμαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους. Ο χρόνος, η ζωής μας, οι ικανότητές μας είναι ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων. Είμαστε διανοούμενες πόρνες».
Πηγή
« Η ανύποτη ιστορία της εργασίας», του Richard O. Bayer, εκδόσεις United Electrical, Radio & Machine Workers of America, NY 1979.

Ότι πιο ενδιαφέρον βρίσκουμε στην μπλογκόσφαιρα θα το μεταφέρουμε εδώ. Αναρτήσεις γεμάτες συμπάθειες και προσωπικές εκτιμήσεις αλλά χωρίς ταμπέλες και πολιτικές σκοπιμότητες.

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Κατάρρευση των τραπεζών και εμφύλιο πόλεμο βλέπουν οι Γερμανοί!!!

Θα ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα προειδοποιεί ο Sinn επικεφαλής του Γερμανικού IFO – Προβλέπει κατάρρευση τραπεζών αν…




Το ενδεχόμενο εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα λόγω της κατάστασης της οικονομίας δεν αποκλείει ο Werner Sinn, head of the prestigious IFO Institute in Munich.
Αν τα μέτρα λιτότητας συνεχιστούν για μακρό διάστημα θα συνέβαλλαν ώστε να ξεσπάσουν κοινωνικές εντάσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου.
Werner Sinn υποστηρίζει ότι τα μέτρα μέτρα λιτότητας δεν πρόκειται να αποτρέψουν την πτώχευση.
Εκτίμησε ότι πολιτική της επιβεβλημένης εσωτερικής υποτίμησης, αποπληθωρισμού και ύφεσης θα μπορούσε να οδηγήσει την Ελλάδα στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου».
Μέχρι τώρα η ελληνική κοινωνία έχει σε γενικές γραμμές διατηρήσει τη συνοχή της παρά τις απεργίες και τα επεισόδια, ωστόσο προειδοποίησε για τις συνέπειες της αύξησης της ανεργίας που όπως είπε συνήθως εμφανίζεται κατά το δεύτερο έτος σε περιπτώσεις τόσο αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής.
Η Ελλάδα θα είχε χρεοκοπήσει αν δεν είχαν ληφθεί τα μέτρα στήριξης από την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Πιστεύει ότι αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ θα είναι το λιγότερο επώδυνο μέτρο αν και αυτό θα συμβάλλει στην κατάρρευση των τραπεζών.
Σύμφωνα με τον Werner Sinn ο κύκλος της δεύτερης φάσης της ελληνικής κρίσης έχει ξεκινήσει...
Μέσα από αυτά, εύκολα διακρίνει ο αναγνώστης την αγωνία κάποιων κύκλων να δημιουργήσουν έκρυθμες καταστάσεις στην Ελλάδα. Ουσιαστικά, προκαλούν την εκτροπή της κυβέρνησης Παπανδρέου επειδή, πολύ απλά, ο Γιώργος αποτελεί "καμμένο χαρτί" για τους νεοταξίτες εντολείς τους. Γιατί είναι καμμένο χαρτί; Επειδή η άρχουσα τάξη θέλει πάντα να κάνει τις δουλειές της χωρίς να την αντιλαμβάνονται. Και σήμερα, οι Έλληνες πολίτες έχουν καταλάβει πάρα πολύ καλά τον ρόλο του πρωθυπουργεύντα και της θλιβερής κυβέρνησής του. Μάλιστα, επειδή οι αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί, μεγάλα στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος, αρνούνται σήμερα τον Γιώργο Παπανδρέου, παίρνουν σαφείς αποστάσεις από αυτόν, επειδή δεν θέλουν να συνδέονται μαζί του όταν αρχίσει η κατάρρευση. "Τα ποντίκια εγκαταλείπουν το καράβι", θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος, αλλά στην πραγματικότητα, τα ποντίκια απομακρύνονται για να μπούνε χωρίς προβλήματα στο επόμενο "καράβι".
Ο Γιώργος Παπανδρέου αποτελει πλέον θλίβερό παρελθόν, είτε του αρέσει είτε όχι... Η αγωνία του μπορεί να είναι εάν θα καταφέρει να γλιτώσει (πολιτικά, νομικά και ηθικά) από όλα όσα προώθησε εις βάρος της χώρας και των πολιτών της...
Προσωπική εκτίμηση είναι πως εκείνοι στους οποίους ο Γιώργος δεν χρωστούσε, θα τον θυσιάσουν για να ηρεμήσουν τα πλήθη... Ίσως ο σημερινός πρωθυπουργός να ελπίζει πως το αμερικανικό του διαβατήριο θα τον γλιτώσει από τα χειρότερα, αλλά γνωρίζει πως ουκ ολίγες φορές οι "μεγάλοι" εγκατέλειψαν τα ανδρείκελα, όταν ένιωσαν πως χάνουν τον έλεγχο...
Η "θυσία" Παπανδρέου θεωρείται δεδομένη, εκτός και αν προλάβει να εγκαταλείψει τη χώρα και διαφύγει σε άγνωστο τόπο...

Πηγή: Ας μιλήσουμε επιτέλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails