Ο λόγος ύπαρξης του παρόντος ιστολογίου βρίσκεται μέσα στα λόγια του Τζόν Σουϊντον, πρώην αρχισυντάκτη των New York Times, για τον ανεξάρτητο Τύπο.

«Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, σε αυτή τη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας που να αποκαλείται ανεξάρτητος Τύπος. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω. Ούτε ένας ανάμεσά σας θα τολμούσε να εκστομίσει μια έντιμη γνώμη. Και αν τολμούσατε να την εκφράσετε γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ποτέ δεν θα εμφανιζόταν τυπωμένη στο χαρτί. Πληρωνόμαστε αρκετά ώστε να κρατάμε την τίμια άποψή μας, έξω από την εφημερίδα για την οποία γράφω. Εσείς επίσης παίρνετε ικανοποιητικούς μισθούς για παρόμοιες υπηρεσίες. Και αν κάποιος τολμούσε ή ήταν τόσο τρελός ώστε να γράψει την τίμια γνώμη του, θα βρισκόταν πολύ σύντομα στο δρόμο….

Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει τη Πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο….

Είμαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους. Ο χρόνος, η ζωής μας, οι ικανότητές μας είναι ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων. Είμαστε διανοούμενες πόρνες».
Πηγή
« Η ανύποτη ιστορία της εργασίας», του Richard O. Bayer, εκδόσεις United Electrical, Radio & Machine Workers of America, NY 1979.

Ότι πιο ενδιαφέρον βρίσκουμε στην μπλογκόσφαιρα θα το μεταφέρουμε εδώ. Αναρτήσεις γεμάτες συμπάθειες και προσωπικές εκτιμήσεις αλλά χωρίς ταμπέλες και πολιτικές σκοπιμότητες.

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΕΛΑΥΝΕΙ 400 ΠΑΙΔΙΑ

Το Ισραήλ θα απελάσει 400 παιδιά που γεννήθηκαν στο Ισραήλ απο ξένουν εργάτες ώστε να διαφυλαχθεί η εβραϊκή ταυτότητα της χώρας.

 Ομάδες υπεράσπισης των μεταναστών απάντησαν οργισμένα και διαφώνησαν λέγοντας οτι η απόφαση αυτή θα τιμωρούσε αθώα παιδιά με το να τα στείλουν πίσω στις φτωχές χώρες καταγωγής των γονέων τους. Οι γονείς τους άφησαν τις χώρες αυτές για μια καλύτερη ζωή στο Ισραήλ (Σ.Σ: Οι Εβραίοι θέλουν μόνο να κάνουν την δουλειά τους. Παίρνουν όσους εργάτες χρειάζονται για συγκεκριμένες εργασίες και στην συνέχεια τους στέλνουν πίσω).


 Ανακοινώνοντας την απόφαση την Κυριακή, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu είπε οτι η συγκεκριμένη πολιτική έχει και ως στόχο την ανάσχεση της παράνομης μετανάστευσης απο τα νότια σύνορα με την Αίγυπτο.


«Απο τη μια πλευρά, το πρόβλημα αυτό είναι ένα ανθρωπιστικό πρόβλημα και όλοι νιώθουμε και καταλαβαίνουμε τις καρδιές των παιδιών», είναι ο Νετανιάχου. «Αλλά απο την άλλη πλευρά, υπάρχουν Σιωνιστικές εκτιμήσεις και η διασφάλιση του εβραϊκού χαρακτήρα του κράτους του Ισραήλ.»

Σύμφωνα με την νέα νομοθεσία, τα παιδιά που γεννιούνται απο ξένους εργάτες γονείς που έχουν μπεί στο Ισραήλ νόμιμα και έχουν ζήσει στο Ισραήλ για 5 ή περισσότερα χρόνια, μιλούν εβραϊκά και πηγαίνουν σε Ισραηλινό σχολείο, θα μπορούν να επιλέξουν για μόνιμη κατοικία τους το Ισραήλ (Σ.Σ: Αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να τους δώσουν εβραϊκή ιθαγένεια, ενώ με τόσο αυστηρά κριτήρια ελάχιστα θα παραμείνουν τελικά στο Ισραήλ).

Μετά απο ένα και πλεον χρόνο προβληματισμού πάνω στο θέμα, το Ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ψήφισε 13 με 10 ψήφους υπέρ της απόφασης.


Κάποιοι υπουργοί ψήφισαν κατά της κίνησης γιατί δεν έχουν απελαθεί ακόμη αρκετά παιδιά. Αλλοι υπουργοί ήταν αντίθετοι με το να απελαθούν και άλλα παιδιά.

Περίπου 400 παιδιά ξένων εργατών θα πρέπει να αποχωρήσουν απο το Ισραήλ στο τέλος του μήνα, ενω 800 θα μπορέσουν να μείνουν.

«Αυτό δεν είναι το κράτος των Εβραίων που ξέρω, το οποίο απελαύνει παιδιά,» είπε ο Υπουργός Βιομηχανίας Benjamin Ben-Eliezer, μέλος του Εργατικού Κόμματος. «Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να βλέπουν οι άνθρωποι το Ισραήλ να απελαύνει 400 παιδιά.» (Συμφωνεί ο Υπουργός επι της ουσίας. Απλά θεωρεί αυτός και οι υπόλοιποι διαφωνούντες με το νέο νόμο οτι δεν είναι  η κατάλληλη στιγμή για να απελάσουν τα παιδιά γιατί θα δημιουργηθεί αρνητική εικόνα για το Ισραήλ!!!)

Πηγή : Αντιπληροφόρηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails