Ο λόγος ύπαρξης του παρόντος ιστολογίου βρίσκεται μέσα στα λόγια του Τζόν Σουϊντον, πρώην αρχισυντάκτη των New York Times, για τον ανεξάρτητο Τύπο.

«Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, σε αυτή τη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας που να αποκαλείται ανεξάρτητος Τύπος. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω. Ούτε ένας ανάμεσά σας θα τολμούσε να εκστομίσει μια έντιμη γνώμη. Και αν τολμούσατε να την εκφράσετε γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ποτέ δεν θα εμφανιζόταν τυπωμένη στο χαρτί. Πληρωνόμαστε αρκετά ώστε να κρατάμε την τίμια άποψή μας, έξω από την εφημερίδα για την οποία γράφω. Εσείς επίσης παίρνετε ικανοποιητικούς μισθούς για παρόμοιες υπηρεσίες. Και αν κάποιος τολμούσε ή ήταν τόσο τρελός ώστε να γράψει την τίμια γνώμη του, θα βρισκόταν πολύ σύντομα στο δρόμο….

Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει τη Πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο….

Είμαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους. Ο χρόνος, η ζωής μας, οι ικανότητές μας είναι ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων. Είμαστε διανοούμενες πόρνες».
Πηγή
« Η ανύποτη ιστορία της εργασίας», του Richard O. Bayer, εκδόσεις United Electrical, Radio & Machine Workers of America, NY 1979.

Ότι πιο ενδιαφέρον βρίσκουμε στην μπλογκόσφαιρα θα το μεταφέρουμε εδώ. Αναρτήσεις γεμάτες συμπάθειες και προσωπικές εκτιμήσεις αλλά χωρίς ταμπέλες και πολιτικές σκοπιμότητες.

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Εύχομαι πραγματικά ... να κάνω ΛΑΘΟΣ!!

Γιάννης Πρεβενιός

Παρακολουθώ τα τεκταινόμενα και προσπαθώ να βρω μια λογική εξήγηση για το τι συμβαίνει, προς τι όλα αυτά, που μας οδηγούν και τι θέλουν από εμάς.
Διαβάζω αναλύσεις επί αναλύσεων για τα αίτια τα λάθη....

του παρελθόντος και αναρωτιέμαι μήπως τελικά δεν ήταν απλά λάθη και παραβλέψεις αλλά σκόπιμες ενέργειες για να μας οδηγήσουν εδώ;
Πιστεύω ότι το σχέδιο τους ξεκινάει από την περίοδο της Χούντας την οποία οι ίδιοι κύκλοι του εξωτερικού πατρόναραν αλλά τελικά δεν τους βγήκε λόγω της σθεναρής αντίστασης του Ελληνικού λαού.
Μετά ήρθε η μεταπολίτευση και οι επιστρέψαντες εκ της εξορίας!!!!!!!!!!! ηγέτες μας Καραμανλής και Παπανδρέου ανέλαβαν τα ηνία της χώρας μας.
Από εκεί λοιπόν ξεκινάει το σχέδιο τους το οποίο ήταν το ξεχαρβάλωμα της παραδοσιακής σκέψης του Έλληνα ο οποίος δεν ήταν χαϊβάνι αλλά είχε μάθει να προσπαθεί, να κάνει όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον, να σπρώχνει τα παιδιά του να μορφωθούν, να παρακολουθεί και να συμμετέχει δυναμικά στα πολιτικά δρώμενα.


Με τις κατάλληλες λοιπόν κινήσεις ξεκίνησαν και ξεχαρβάλωσαν την παιδεία, κομματικοποίησαν τον συνδικαλισμό και μετά δημιούργησαν το μαύρο 89’ όπου με τα σκάνδαλα και τις αλλεπάλληλες εκλογές κατάφεραν να απομυθοποιήσουν στα μάτια όλων των σκεπτόμενων Ελλήνων την Πολιτική και τους Πολιτικούς. Κατόπι σιγά σιγά μπόλιασαν όλη την Ελληνική κοινωνία με το μικρόβιο του εύκολου αλλά προπαντός χωρίς τιμωρία πλουτισμού.
Οι μίζες για τους κατέχοντες υψηλές θέσεις οι οποίοι διαχειρίζονταν τις μεγάλες κρατικές προμήθειες είχε και νομοθετική κάλυψη (νόμος παραγραφής και νόμιμου ποσοστού προμηθειών), τα φακελάκια στους γιατρούς για τον λεγόμενο καφέ έγινε απαραίτητη προϋπόθεση όπως και τα λαδώματα σε απλούς υπαλλήλους στις διάφορες υπηρεσίες για να κάνεις πιο γρήγορα την δουλειά σου.

Το 91’ άνοιξαν τα σύνορα για να μπουν και οι χιλιάδες ανεξέλικτοι λαθρομετανάστες οπότε έκαναν τους αγρότες, τους μαστόρους, τους βιοτέχνες θαμώνες του καφενείου αφού δούλευαν άλλοι για αυτούς.
Εν τω μεταξύ φόρεσαν σε πολλούς την θηλιά του δανεισμού των τραπεζών αφού έδωσαν αφειδώς δάνεια και στην κουτσή Μαρία να πάρει αυτοκίνητο, να πάει διακοπές το καλοκαίρι, τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, του Αγ. Πνεύματος και τις λοιπές γιορτές.
Έτσι λοιπόν φίλες/οι φτάσαμε στην σημερινή τραγική κατάσταση της χώρας μας με το σχέδιο τους να ολοκληρώνετε από κ. Γ. Παπανδρέου και τους Δ.Ν.Τάδες που μας έφερε.
Ας μη γελιόμαστε όλα γίνονται για τον ορυκτό πλούτο μας με προεξέχοντα τα πετρέλαια μια και τα επόμενα 15 με 20 χρόνια τελειώνουν τα αποθέματα των κυριοτέρων Αραβικών χωρών.

Εδώ να επισημάνω ότι και η επεκτατική πολιτική της Τουρκίας δεν είναι τυχαία η οποία με της παραβιάσεις και την δημιουργία των γκρίζων ζωνών δηλώνει παρούσα στην νέα κατάσταση που θα δημιουργηθεί.
Μας έφεραν λοιπόν στο χείλος της αβύσσου γιατί κανένας Έλληνας δεν θα δεχόταν με ελαφρά την καρδία να δει το Αιγαίο μας να γεμίζει με εκατοντάδες εξέδρες άντλησης πετρελαίου οι οποίες θα του αμαύρωναν την θέα του ηλιοβασιλέματος από την Καλντέρα της Σαντορίνης. Ουδείς Κυκλαδίτης και όχι μόνο θα μπορούσε να πάψει να κάνει μπάνιο στα καταγάλανα νερά του Αγ. Προκοπίου της Νάξου, στο Μαρτσέλο της Πάρου, στην Χρυσοπηγή της Σίφνου, στην Αγ. Μαρκέλλα και στην Κώμη της Χίου και σε τόσες άλλες πανέμορφες παραλίες των Σποράδων, των Δωδεκανήσων και της όμορφης Κρήτης.
Πιστεύω λοιπόν ότι στο άμεσο μέλλον η διέξοδος που θα μας προτείνουν οι κυβερνήτες μας και οι Δ.Ν.Τάδες (από την μεθοδευμένη κρίση που κατασκεύασαν με σχέδιο χρόνων) θα είναι η παραχώρηση αντί πινακίου φακής όλου του ορυκτού πλούτου της χώρας μας στις μεγάλες πολυεθνικές και στα μεγάλα συμφέροντα.
Λυπάμαι για αυτές μου τις απαισιόδοξες σκέψεις και εύχομαι πραγματικά να κάνω ... ΛΑΘΟΣ.

Πηγή : Ξυπνήστε ρε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails