Ο λόγος ύπαρξης του παρόντος ιστολογίου βρίσκεται μέσα στα λόγια του Τζόν Σουϊντον, πρώην αρχισυντάκτη των New York Times, για τον ανεξάρτητο Τύπο.

«Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, σε αυτή τη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας που να αποκαλείται ανεξάρτητος Τύπος. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω. Ούτε ένας ανάμεσά σας θα τολμούσε να εκστομίσει μια έντιμη γνώμη. Και αν τολμούσατε να την εκφράσετε γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ποτέ δεν θα εμφανιζόταν τυπωμένη στο χαρτί. Πληρωνόμαστε αρκετά ώστε να κρατάμε την τίμια άποψή μας, έξω από την εφημερίδα για την οποία γράφω. Εσείς επίσης παίρνετε ικανοποιητικούς μισθούς για παρόμοιες υπηρεσίες. Και αν κάποιος τολμούσε ή ήταν τόσο τρελός ώστε να γράψει την τίμια γνώμη του, θα βρισκόταν πολύ σύντομα στο δρόμο….

Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει τη Πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο….

Είμαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους. Ο χρόνος, η ζωής μας, οι ικανότητές μας είναι ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων. Είμαστε διανοούμενες πόρνες».
Πηγή
« Η ανύποτη ιστορία της εργασίας», του Richard O. Bayer, εκδόσεις United Electrical, Radio & Machine Workers of America, NY 1979.

Ότι πιο ενδιαφέρον βρίσκουμε στην μπλογκόσφαιρα θα το μεταφέρουμε εδώ. Αναρτήσεις γεμάτες συμπάθειες και προσωπικές εκτιμήσεις αλλά χωρίς ταμπέλες και πολιτικές σκοπιμότητες.

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Ο Γιώργος Παπανδρέου γενικός γραμματέας του ΟΗΕ;

Κοίτα που θα μας τον πάρουν τον Τζέφρυ μας 

Λέτε να αληθεύει και να ήρθε η ώρα που περιμένουν όλοι οι Έλληνες; Αμάν και πότε να απαλλαγούμε εμείς και άσε τους άλλους να κουρεύονται. Εσωσε εμάς, ας πάει να σώσει και την Υφήλιο. Μπορεί κάποιος να αναρωτιέται: "Καλά τόσο καραγκιόζηδες είναι εκεί στον ΟΗΕ;" Η ποιότητα των γενικών γραμματέων του ΟΗΕ είναι όμως γνωστή τοις πάσι... και πρέπει να ομολογήσουμε πως οι άνθρωποι του ΟΗΕ πρέπει να κατέβαλαν ιδιαίτερη προσπάθεια για να μπορέσουν να βρούνε κάποιον περισσότερο άχρηστο από τον Μπάκι Μουν...


Το περιοδικό “Επίκαιρα” δημοσιεύει σήμερα ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ρεπορτάζ για πιθανή αξιοποίηση του Γιώργου Παπανδρέου στη διεθνή πολιτική σκηνή. Το ρεπορτάζ επικαλείται θετικά δημοσιεύματα του ξένου τύπου για τον Έλληνα Πρωθυπουργό (financial times, οι οποίοι πρόσφατα χαρακτήρισαν τον Παπανδρέου ως “τον δικό τους άνθρωπο στην Ευρώπη”) καθώς επίσης και πρόσφατες διεθνείς πρωτοβουλίες του Έλληνα Πρωθυπουργού (και για το Παλαιστινιακό με αφορμή την επίσκεψη του Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην Αθήνα) για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι “ο πρωθυπουργός προορίζεται να μετεξελιχθεί σε διεθνή παράγοντα.

Ρόλο για τον οποίο, από ότι φαίνεται, προορίζει και ετοιμάζει ο… ίδιος τον εαυτό του. Εξάλλου, οι πιθανότητες που έχει ο κ. Παπανδρέου, στο ενδεχόμενο που δοκιμάσει την “τύχη” μιας πιθανής υποψηφιότητάς του για τη θέση του Γ.Γ. του ΟΗΕ είναι μάλλον με το μέρος του και για έναν επιπλέον λόγο : ο επόμενος πρόεδρος του Οργανισμού θα πρέπει να προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Ήπειρο” υπογραμμίζει το περιοδικό.

Ένας φίλος με ρώτησε σχετικά: "Καλά, ο Γιώργος ξέρει να μιλάει Γαλλικά; (είναι προϋπόθεση για να γίνει κάποιος γενικός γραμματέας στον ΟΗΕ). Του απάντησα χαμογελώντας: "Γιατί ξέρει Ελληνικά;" (είναι προϋπόθεση για να γίνει κάποιος πρωθυπουργός της Ελλάδας)...

Εν κατακλείδι, ο ΟΗΕ αποδεικνύει την μηδενική του σοβαρότητα, εάν καταλήξει στην συγκεκριμένη επιλογή. Αφού είναι γνωστό πως ο Γιώργος δεν μπορεί να "κουμαντάρει" ούτε περίπτερο και σε επίπεδο διοικητικής εργασίας δεν κάνει ούτε για... κλητήρας!

Πηγή : Ας μιλήσουμε επιτέλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails