Ο λόγος ύπαρξης του παρόντος ιστολογίου βρίσκεται μέσα στα λόγια του Τζόν Σουϊντον, πρώην αρχισυντάκτη των New York Times, για τον ανεξάρτητο Τύπο.

«Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, σε αυτή τη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας που να αποκαλείται ανεξάρτητος Τύπος. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω. Ούτε ένας ανάμεσά σας θα τολμούσε να εκστομίσει μια έντιμη γνώμη. Και αν τολμούσατε να την εκφράσετε γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ποτέ δεν θα εμφανιζόταν τυπωμένη στο χαρτί. Πληρωνόμαστε αρκετά ώστε να κρατάμε την τίμια άποψή μας, έξω από την εφημερίδα για την οποία γράφω. Εσείς επίσης παίρνετε ικανοποιητικούς μισθούς για παρόμοιες υπηρεσίες. Και αν κάποιος τολμούσε ή ήταν τόσο τρελός ώστε να γράψει την τίμια γνώμη του, θα βρισκόταν πολύ σύντομα στο δρόμο….

Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει τη Πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο….

Είμαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους. Ο χρόνος, η ζωής μας, οι ικανότητές μας είναι ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων. Είμαστε διανοούμενες πόρνες».
Πηγή
« Η ανύποτη ιστορία της εργασίας», του Richard O. Bayer, εκδόσεις United Electrical, Radio & Machine Workers of America, NY 1979.

Ότι πιο ενδιαφέρον βρίσκουμε στην μπλογκόσφαιρα θα το μεταφέρουμε εδώ. Αναρτήσεις γεμάτες συμπάθειες και προσωπικές εκτιμήσεις αλλά χωρίς ταμπέλες και πολιτικές σκοπιμότητες.

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Financial Times (Germany): «Ο Παπανδρέου είναι ο άνθρωπός μας στην Αθήνα»

«Ο κόσμος τόχει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι»


Δεν είναι ότι τα λέει ο Ελληνικός λαός που έχει καταλάβει ότι η αράχνη δεν σε πλησιάζει ποτέ για σε … φιλήσει, αλλά οι ίδιοι που λίγους μήνες πριν,με πρωτοσέλιδα απαιτούσαν να καεί η χώρα μας μαζί με τους κατοίκους της στην πλατεία των Βρυξελλών.
Στη Γερμανική τους έκδοση οι Financial Times κάνουν δύο σημαντικές παραδοχές και λένε μια πικρή αλήθεια:
1)Παραδέχονται ότι «η Ελλάδα έφερε την Ευρώπη στο χείλος του γκρεμού, όμως την Ευρώπη δεν την έσωσε το πακέτο οικονομικής στήριξης που ενέκρινε για την Ελλάδα, αλλά η απόφαση της Αθήνας να το πάρει και να μην κηρύξει πτώχευση.»
2)Τονίζουν ότι η απόφαση της Ελλάδας να υπογράψει το μνημόνιο και να δεχτεί την πανάκριβη και αιμοσταγή «οικονομική βοήθεια» των Ευρω-Αμερικανών «Σάϊλοκς» (ΔΝΤ-Τρόϊκα), όχι μόνο δεν θα την βοηθήσει αλλά αντιθέτως θα την οδηγήσει με βεβαιότητα σε χρεοκοπία.
Φυσικά μας προκαλεί «απορία» τι έγινε και όλες μαζί οι ντόπιες και οι ξένες εφημερίδες «συντονίστηκαν» και με δημοσιεύματα ειδικών και μη, αναδεικνύουν τώρα αυτά που λέγαμε λίγο πρίν το ΠΑΣΟΚ με τον ΛΑΟΣ παραδώσουν τη χώρα στην κυριαρχία της «αντιβασιλείας» του ΔΝΤ και της Τρόϊκας.

Τρείς διάσημοι Αμερικανοί οικονομολόγοι και καθηγητές Πανεπιστημίων, ο Richard Wolf, o Randall Wray και ο φίλος του Πρωθυπουργού και προσκεκλημένος στο συνέδριο του Πόρου κ. James Galbraith, βρέθηκαν δίπλα-δίπλα στις σελίδες 6 και 7 του οικονομικού ένθετου της «Ελευθεροτυπίας» της 14ης Αυγούστου 2010, και ανέλυσαν :
α) Το πώς «Η ελλάδα έχει ξεκινήσει μια κούρσα προς τα κάτω»
β) Το πώς «Μόνο οι εργαζόμενοι θα χάσουν χωρίς να αποζημιωθούν» και
γ) Γιατί «είναι ψευδής ο ισχυρισμός πως τα ελλείμματα δημιουργήθηκαν από υπερβολικές κρατικές δαπάνες»
Ακόμα και μετά από επιπόλαιη ανάγνωση των πιο πάνω δημοσιευμάτων εξάγεται ένα και μοναδικό συμπέρασμα, ό,τι δηλαδή ο γυιός του Ανδρέα και σημερινός κατοχικός πρωθυπουργός, αγόρασε πολύτιμο χρόνο για την σωτηρία του Ευρω-Αμερικανικού τραπεζικού συστήματος δίνοντας ως αντίτιμο μια ολόκληρη χώρα.
Όταν έλεγε στον Ελληνικό λαό, ότι δήθεν αν δεν πάρουμε το πακέτο στήριξης και δεν υπογράψουμε το κατάπτυστο «πρωτόκολο παράδοσης», θα αναγκαστούμε να κηρύξουμε στάση πληρωμών μισθών και συντάξεων κλπ, γνώριζε πολύ καλά ότι από αυτή την αποδοχή του πακέτου «στήριξης», κρινόταν η βιωσιμότητα ολόκληρης της ευρωζώνης.
Και όμως αντί να αρπάξει αυτή τη μοναδική ευκαιρία και να διαπραγματευτεί, έστω και από αυτή την συγκυριακή θέση ισχύος, το χρέος και τους όρους του πακέτου οικονομικής στήριξης, προτίμησε να παραδώσει τον Ελληνικό λαό σκλάβο στο ΔΝΤ και την Τρόϊκα. Δίψυχος και παραδομένος στην πειθαρχία των εντολών της «Νέας Τάξης Πραγμάτων» δέχτηκε να παίξει τον ρόλο του κατοχικού κυβερνήτη αντί να βγεί λεβέντικα και να παλαίψει σαν γνήσιος Έλληνας ηγέτης.
Σήμερα που κατάλαβε ότι ο διάβολος δεν κρατάει το λόγο του και ότι οι ίδιοι που τον αναβάπτισαν από Γιωργάκη σε Γιώργο ήδη ετοιμάζουν τον διάδοχό του ,έχει μαζέψει όλους τους νεωτερικούς των γυμναστηρίων και των γιάπικων κολλεγίων και προσπαθεί να φτιάξει ένα καταπραϋντικό κατάπλασμα που θα το παρουσιάσει  ως σχέδιο ανάπτυξης και αντίδωρο  στην  σφαγή της  μεσαίας τάξης  «μεθαύριο» στην ΔΕΘ ,προκειμένου να περισώσει ότι είναι δυνατόν απο την κουρελού του ΠΑΣΟΚ και τις στάχτες του καμμένου πια επωνύμου του.
Στο τέλος οι Financial Times ομολογούν με θράσος , πως «ο Παπανδρέου είναι ο άνθρωπός μας στην Αθήνα»
Εμείς συμπληρώνοντας θα λέγαμε ότι δεν είναι ο μοναδικός "άνθρωπός τους στην Αθήνα" ,το αντίθετο μάλιστα, μιας και έχουν συνωστισθεί -όπως θάλεγε και η Ρεπούση- εκεί στο κτίριο της βουλής αρκετοί που θα δέχονταν έστω και υπό τον εμπτυσμό των συμπολιτών τους να αναλάβουν τον ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου της «Νέας Τάξης Πραγμάτων».

Αυτές οι ώρες που απο κάθε αποψη είναι κρίσιμες για το μέλλον της πατρίδας μας και των παιδιών μας απαιτούν  εγρήγορση ,σωφροσύνη  και αγωνιστική πνευματικότητα  ώστε να  δημιουργηθούν επιτέλους οι συνθήκες  παραγωγής αληθινού  πολιτικού λόγου.Αυτό που χρειάζεται  η Ελλάδα είναι πρώτα από όλα έναν πολίτη κεκαθαρμένο απο  την πνευματική μόλυνση της μακροχρόνιας παιδαγωγίας στα δόγματα της "Νέας Εποχής", ώστε απελευθερωμένος  απο τις ιδεοληψίες   του  βρώμικου  πολιτικού παρελθόντος  να κάνει  αυτό το βήμα που τόλμησε να κάνει ο Μακρυγιάννης και οι άλλοι αγωνιστές της πίστης και της ελευθερίας,όταν είχαν και αυτοί να αντιμετωπίσουν  την σκληρότατη εξουσία  της  Οθωνικής αντιβασιλείας.Πάλεψαν ,μάτωσαν  και με την βοήθεια του Θεού  στην οποία στήριζαν τον αγώνα τους τα κατάφεραν.
Ήταν νομίζετε εύκολο για τον απαελευθερωμένο απο τους Τούρκους  ραγιά, να σηκωθεί και να πολεμήσει  εναντίον εκείνων που ήθελαν με την φράγκικη πονηριά και ψευτοευγένεια  να τον αποτελειώσουν;
Η αγωνιστικότητά τους   επενδεδυμένη πνευματικά με  ομολογιακό φρόνημα και βαθιά πίστη στον Θεό δεν έμεινε στείρα  αλλά γέννησε  καρπούς  που  έφτασαν  ώστε να θρέψουν  πολλές γενιές.Αυτή  η ζωοδόχος πνευματική τροφή  τους έκανε αναρχικούς και επικίνδυνους  και έκανε τον  Κίσσινγκερ να ομολογήσει  με θράσος ότι  εκεί πρέπει να στρέψει  τα όπλα της η "Νέα Τάξη Πραγμάτων"  αν θέλει  να "ξεμπερδέψει" μια και καλή με  αυτόν τον ενοχλητικό και επκίνδυνο  λαό.
Σήμερα που  οι  υπόλοιποι Ευρωπαίοι  περιμένουν να δούν  τις αντιδράσεις των Ελλήνων -  όπως χαρακτηριστικά  γράφει στο άρθρο του ο  Richard Wolf - εμείς   θα  αφήσουμε τον εαυτό μας  παραδομένο σε μια  στείρα  οργή και αγανάκτηση  περιμένοντας  τους δημίους μας να μας υποδείξουν τον επόμενο   "μεσσία", ή θα τροφοδοτήσουμε  την  αγωνιστικότητά  μας με αυτό το  "πνευματικό καύσιμο" που θα μας οδηγήσει   σε μια  παραγωγική αντίσταση   απο την οποία με την βοήθεια του Θεού θα προκύψει  και η σωτηρία τόσο σε προσωπικό  όσο και σε εθνικό επίπεδο;

Πηγή : Κλασσικοπερίπτωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails