Ο λόγος ύπαρξης του παρόντος ιστολογίου βρίσκεται μέσα στα λόγια του Τζόν Σουϊντον, πρώην αρχισυντάκτη των New York Times, για τον ανεξάρτητο Τύπο.

«Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, σε αυτή τη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας που να αποκαλείται ανεξάρτητος Τύπος. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω. Ούτε ένας ανάμεσά σας θα τολμούσε να εκστομίσει μια έντιμη γνώμη. Και αν τολμούσατε να την εκφράσετε γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ποτέ δεν θα εμφανιζόταν τυπωμένη στο χαρτί. Πληρωνόμαστε αρκετά ώστε να κρατάμε την τίμια άποψή μας, έξω από την εφημερίδα για την οποία γράφω. Εσείς επίσης παίρνετε ικανοποιητικούς μισθούς για παρόμοιες υπηρεσίες. Και αν κάποιος τολμούσε ή ήταν τόσο τρελός ώστε να γράψει την τίμια γνώμη του, θα βρισκόταν πολύ σύντομα στο δρόμο….

Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει τη Πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο….

Είμαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους. Ο χρόνος, η ζωής μας, οι ικανότητές μας είναι ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων. Είμαστε διανοούμενες πόρνες».
Πηγή
« Η ανύποτη ιστορία της εργασίας», του Richard O. Bayer, εκδόσεις United Electrical, Radio & Machine Workers of America, NY 1979.

Ότι πιο ενδιαφέρον βρίσκουμε στην μπλογκόσφαιρα θα το μεταφέρουμε εδώ. Αναρτήσεις γεμάτες συμπάθειες και προσωπικές εκτιμήσεις αλλά χωρίς ταμπέλες και πολιτικές σκοπιμότητες.

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Σύγχρονη Παιδω(ν)εωνφυγή (Το σύγχρονο Παιδομάζωμα)

Γιάννης Πρεβενιός

Επί Τουρκοκρατίας οι κατακτητές μας σκαρφίζονταν και χρησιμοποιούσαν διάφορες μεθόδους για να μας αφανίσουν σαν Έθνος όπως μαζικές δολοφονίες, εξαναγκασμό σε φυγή στο εξωτερικό των γραμματιζούμενων, απαγόρευση της μάθησης και τέλος το περίφημο παιδομάζωμα με το οποίο προσπαθούσαν να κάνουν τον Ελληνισμό να γεράσει και στο τέλος να χαθεί από προσώπου γης.
Τότε οι γυναίκες γεννούσαν κρυφά και με κίνδυνο της ζωής τους ή ακόμα δίνοντας την ...


προστάτευαν τα παιδιά τους. Έτσι μπόρεσε η Ελλάδα και έμεινε ζωντανή και την κατάλληλη στιγμή σήκωσε το ανάστημα της και με τις θυσίες των παιδιών της απέκτησε την Ελευθερία της.
Αυτά έγιναν τότε και για αυτό υπάρχουμε εμείς οι Νεοέλληνες οι αλλιώς φραπεκαναπεδιάριδες!!!
Σήμερα οι ιθύνοντες και εξουσιάζοντες Καραγκιοζοπαλαμοκρουστές μέσα σε λίγες δεκαετίες κατάφεραν αυτό που προσπαθούσαν οι Τούρκοι σχεδόν 400 χρόνια δηλ. τα νέα παιδιά να θέλουν να φύγουν από μόνα τους από εδώ και μάλιστα με τις ευλογίες και τις ευχές των γονιών τους οι οποίοι έχοντας επίγνωση το που ζούμε συναινούν σε αυτήν τη φυγή.

Τον τελευταίο λοιπόν καιρό και μετά από όλα αυτά που γίνονται στην Ελλάδα όλο και περισσότεροι νέοι κάνουν ενέργειες για να μεταναστεύσουν για συνέχεια των σπουδών τους αλλά και για την οριστική εγκατάσταση τους σε χώρες του εξωτερικού.
Πριν λίγες μέρες συζήταγα με μία φίλη που η μοναχοκόρη της φεύγει για σπουδές αλλά και για μόνιμη εγκατάσταση στην Γαλλία και το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι η συγκεκριμένη μητέρα όπως και όλες οι άλλες μητέρες που έχουν τέτοιο θέμα προτιμούν το χωρισμό και την ξενιτιά για τα παιδιά τους παρά να τα δουν με πτυχία και μεταπτυχιακά να φιγουράρουν στις λίστες ανέργων ή να είναι σε δουλειές που δεν έχουν καμία σχέση με τις σπουδές τους και το κυριότερο με μισθούς πείνας που δεν θα τους επιτρέψουν ποτέ να κάνουν τις δικές τους οικογένειες.
Εδώ να συμπληρώσω και εγώ ότι μια και μιλάμε για παιδιά 23 και 24 ετών δεν τολμώ να θίξω το θέμα της σύνταξης τους!!!
Αυτή λοιπόν είναι φίλοι μου η Ελλάδα του 2010. Το υποχρεωτικό παιδομάζωμα των άλλοτε κατακτητών μας Τούρκων για τους γνωστούς λόγους που προανέφερα στην αρχή έγινε στις μέρες μας εθελουσία Παιδω(ν)εολαιοφυγή των νέων μας παιδιών μια και φτάσαμε όπως δείχνουν τα πράγματα στην ολοκλήρωση του σχεδίου των τελευταίων δεκαετιών να γίνουμε μια χώρα γερόντων και οικονομικών μεταναστών οι οποίοι .. τι σύμπτωση … αποκτούν και δικαίωμα ψήφου!!!

Πηγή : Ξυπνήστε ρε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails