Ο λόγος ύπαρξης του παρόντος ιστολογίου βρίσκεται μέσα στα λόγια του Τζόν Σουϊντον, πρώην αρχισυντάκτη των New York Times, για τον ανεξάρτητο Τύπο.

«Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, σε αυτή τη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας που να αποκαλείται ανεξάρτητος Τύπος. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω. Ούτε ένας ανάμεσά σας θα τολμούσε να εκστομίσει μια έντιμη γνώμη. Και αν τολμούσατε να την εκφράσετε γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ποτέ δεν θα εμφανιζόταν τυπωμένη στο χαρτί. Πληρωνόμαστε αρκετά ώστε να κρατάμε την τίμια άποψή μας, έξω από την εφημερίδα για την οποία γράφω. Εσείς επίσης παίρνετε ικανοποιητικούς μισθούς για παρόμοιες υπηρεσίες. Και αν κάποιος τολμούσε ή ήταν τόσο τρελός ώστε να γράψει την τίμια γνώμη του, θα βρισκόταν πολύ σύντομα στο δρόμο….

Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει τη Πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο….

Είμαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους. Ο χρόνος, η ζωής μας, οι ικανότητές μας είναι ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων. Είμαστε διανοούμενες πόρνες».
Πηγή
« Η ανύποτη ιστορία της εργασίας», του Richard O. Bayer, εκδόσεις United Electrical, Radio & Machine Workers of America, NY 1979.

Ότι πιο ενδιαφέρον βρίσκουμε στην μπλογκόσφαιρα θα το μεταφέρουμε εδώ. Αναρτήσεις γεμάτες συμπάθειες και προσωπικές εκτιμήσεις αλλά χωρίς ταμπέλες και πολιτικές σκοπιμότητες.

Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2010

Οι ΗΠΑ με αιχμή το Ισραήλ ανοίγουν τις πύλες της πολεμικής κόλασης.

Τα δραματικά αδιέξοδα της αμερικάνικης αυτοκρατορίας την ωθούν σε νέες, ανοικτές πολεμικές επιχειρήσεις που θα βάλουν την ανθρωπότητα μπροστά στον εφιάλτη ενός νέου, ανοικτού παγκόσμιου πολέμου.

Λέμε ανοικτό, γιατί ήδη ζούμε σε παγκόσμιο πόλεμο: Ένα ιδιότυπο, υπόγειο, κεκαλυμμένο παγκόσμιο πόλεμο (θα το αναπτύξουμε στη συνέχεια).
Ο πρώτος σταθμός αυτής της κόλασης, φαίνεται είναι το Ιράν.
Οι ΗΠΑ, με πρόσχημα την απόκτηση, από το Ιράν, πυρηνικού όπλου, έχει σχεδιάσει στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του.
Ωστόσο μια απευθείας στρατιωτική επίθεση κατά του Ιράν την τρέμει η αυτοκρατορία γιατί θα προκαλέσει ισχυρές και ανεπιθύμητες δονήσεις στην περιοχή, με απρόβλεπτες συνέπειες γι’ αυτήν.


Φαίνεται, λοιπόν, ότι οι ΗΠΑ βάζουν μπροστά το Ισραήλ για αυτές τις πολεμικές επιχειρήσεις.

Το φυλάκιο του πλανητικού ιμπεριαλισμού στην περιοχή αναλαμβάνει πάλι το έργο που γνωρίζει καλά: Να αιματοκυλίσει την περιοχή.

Η ελληνική, κατοχική κυβέρνηση των δωσίλογων της αυτοκρατορίας επιστρατεύεται στο πολεμικό έργο.

Αυτό σηματοδοτεί ο ερχομός του Νετανιάχου και η σύσφιξη της στενής συνεργασίας Ελλάδας- Ισραήλ, αυτή τη χρονική στιγμή.

Τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια Ελλάδας-Ισραήλ και οι δηλώσεις των δύο Πρωθυπουργών για «ΚΟΙΝΗ ΒΟΥΛΗΣΗ» (ο ΓΑΠ χαρακτήρισε αυτή τη «βούληση» «ιστορικής σημασίας»), δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας.

Η Ελλάδα εντάσσεται από τον «εκτελεστή» των αμερικανικών σχεδίων, στην «κοινή βούληση» των πολεμικών επιθέσεων κατά του Ιράν!!!

Μπαίνουμε πλέον σε μια περίοδο ανοικτών πολεμικών επιχειρήσεων του ιμπεριαλισμού με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ανοίγουν περιφερειακές πολεμικές φωτιές που εύκολα μπορεί να ξαπλωθούν και να γίνουν πυρκαγιές σε όλο τον πλανήτη και ιδιαίτερα στην περιοχή μας.

Ο καπιταλισμός έχει φτάσει σε ολοκληρωτικό αδιέξοδο, στη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας του, σε μια κρίση που δεν μπορεί να την ξεπεράσει και τον ωθεί σε μια πολεμική βαρβαρότητα «όλοι εναντίον όλων», σε μια βαρβαρότητα εξόντωσης και αφανισμού εθνών και λαών, των αδύνατων καπιταλιστικών κρατών.

Για να επιβιώσουν οι ισχυροί θα καταστρέψουν τα πάντα και ιδιαίτερα τους αδύνατους κρίκους του καπιταλιστικού κυκλώματος.


Τα ξύλινα πόδια της αυτοκρατορίας
και η όξυνση των ανταγωνισμών

 

Η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση υπονομεύει θανάσιμα την ιμπεριαλιστική αυτοκρατορία των ΗΠΑ. Η «αυτοκρατορία» νιώθει την πνοή του θανάτου της. Βρίσκεται στο χείλος του βαράθρου της κατάρρευσής της.

Οι ΗΠΑ, όσο υπερβολικό και αν ακούγεται, ουσιαστικά έχουν πτωχεύσει.

Μια συνοπτική εικόνα:

α) Οι εισαγωγές της έχουν υποσκελίσει τις εξαγωγές της.

β). Η «μετανάστευση» των κεφαλαίων της σε χώρες με φτηνό κόστος παραγωγής (κυρίως προς Κίνα), παίρνει επιδημική διάσταση…

γ). Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της βαθαίνει συνεχώς σε βάρος της αμερικάνικης οικονομίας. Το δε κόστος του πολέμου στο Αφγανιστάν και Ιράκ ανέρχεται στο αστρονομικό ποσό των 3 δις δολ. ημερησίως.

δ). Το αμερικάνικο κράτος έχει τυπώσει χωρίς αντίκρισμα ποταμούς «πέτσινου χρήματος», για να καλύψει τις υποχρεώσεις του.

Ο κίνδυνος πλέον για την κατάρρευση του παγκόσμιου νομισματικού συστήματος είναι ΑΜΕΣΟΣ και ανά πάσα στιγμή μπορεί να έρθει η κατάρρευση…

Αν το νομισματικό σύστημα δεν έχει καταρρεύσει ακόμα είναι διότι αγωνίζονται όλοι να διασώσουν το δολάριο.

Ιδιαίτερα το δολάριο το κρατάει στη ζωή η Κίνα και η Ιαπωνία.

H Ουάσιγκτον, με βάση το ποσοστό κρατικών ομολόγων που κατέχουν οι Κινέζοι, χρωστά στο Πεκίνο 843,7 δισεκατομμύρια δολάρια, χωρίς να συνυπολογίζονται τα κρατικά αμερικανικά ομόλογα που κατέχουν Κινέζοι επενδυτές στο Λονδίνο και στο Χονγκ Κονγκ.

Η Ιαπωνία, με ποσό 803,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι ο δεύτερος κρατικός πιστωτής των ΗΠΑ.

ε). Η δημοσιονομική «μαύρη τρύπα» στα έσοδα του αμερικάνικου κράτους ανέρχεται σήμερα στο 14,9% του ΑΕΠ, με αυξητικές τάσεις λόγο της διαρκούς συρρίκνωσης της αμερικάνικης οικονομίας.

Για να «ελεγχθεί» μέσα στα καπιταλιστικά πλαίσια το δημοσιονομικό έλλειμμα, θα πρέπει να διπλασιαστούν άμεσα όλοι οι φόροι που καταβάλλουν τα αμερικανικά νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, να περικοπούν μισθοί και συντάξεις και να περιοριστεί το κοινωνικό κράτος.

Αποτέλεσμα: Η έκρηξη της φτώχειας, των επιτοκίων και του πληθωρισμού.

Η κυβέρνηση του Ομπάμα προσανατολίζεται προς αυτή την κατεύθυνση. Το ΔΝΤ χαιρετίζει τη δέσμευση της κυβέρνησης, για τη σταθεροποίηση των δημοσίων οικονομικών.

Οι ΗΠA, ουσιαστικά έχουν πτωχεύσει. Ούτε η αύξηση των φόρων, ούτε η μείωση των δαπανών μπορούν να βοηθήσουν. Το καπιταλιστικό σύστημα θα καταρρεύσει στην Αμερική και μάλιστα με πάταγο…

ΟΛΑ ΑΥΤΑ θα κινητοποιήσουν με σφοδρότητα και ρωμαλεότητα τον αμερικανικό λαό. Πέρασε πια και εδώ η περίοδος της «λαϊκής αφασίας»!!!!Αυτή η νομοτελειακή «έφοδος» κατάρρευσης των ΗΠΑ τις καθιστούν πολύ επικίνδυνες. Οι βρυχηθμοί του θανάσιμα πληγωμένου θεριού είναι πολύ τρομακτικοί και τρομοκρατικοί.

Θα επιχειρήσουν οι ΗΠΑ να διασωθούν σε βάρος όλων των άλλων, με τη χρεοκοπία ολόκληρης της ανθρωπότητας και με την κερδοσκοπική εκμετάλλευση ακόμα και της χρεοκοπίας των ισχυρών ιμπεριαλιστικών κρατών της Ευρώπης.

Αυτό μοιραία θα οξύνει, σε εκρηκτικό βαθμό, τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, ακριβώς γιατί κάθε ισχυρή ιμπεριαλιστική δύναμη θα επιχειρεί να διασωθεί η ίδια εκμεταλλευόμενη την κρίση προς δικός της όφελος (κερδοσκοπώντας στη χρεοκοπία των άλλων) ΚΑΙ αλλάζοντας τους συσχετισμούς στην παγκόσμια σκακιέρα.

Το παιχνίδι πλέον στην παγκόσμια σκακιέρα και ιδιαίτερα στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια γίνεται πολύ περίπλοκο με διαπλοκές ανταγωνισμών μεταξύ Αμερικής-Ρωσίας-Γερμανίας και Τουρκίας.

Η ελληνική κυβέρνηση, δωσίλογο εξάρτημα των ΗΠΑ, δένει χειροπόδαρα την ελληνική κοινωνία με τις ΗΠΑ που καταρρέουν…

Ο Τούρκικος ιμπεριαλισμός επιδιώκει ευφυώς να εκμεταλλευτεί την παγκόσμια κρίση και ιδιαίτερα τη χρεοκοπία των ΗΠΑ για να διασωθεί και να αλλάξει τους παγκόσμιους συσχετισμούς υπέρ του. Επιδιώκει να ξαπλωθεί και να γίνει ηγεμονικός παράγοντας στη Μέση Ανατολή και στα Βαλκάνια.

Έτσι το τούρκικο κατεστημένο «επενδύει» προς τη Ρωσία, άλλη μεγάλη δύναμη που προσδοκά τεράστια οφέλη από την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση, όπως και η Κίνα.

Οι Τούρκοι επιχειρούν, επίσης, να γίνουν και οι εκφραστές του ισλαμικού αντιαμερικανισμού.

Αυτά όλα θερμαίνουν το Μέτωπο στη Μέση Ανατολή και οξύνουν τη σύγκρουση ανάμεσα στην Τουρκία και τις ΗΠΑ.

Η αιχμή της σύγκρουσης που απειλεί να πάρει και ανοικτή πολεμική έκφραση είναι ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ, με χώρο αιχμής το Ιράν.

Δύο πλέον καθαρά Μέτωπα διαμορφώνονται στο χώρο:

Από τη μια ο αραβικός κόσμος, η Ρωσία και η Τουρκία και από την άλλη οι ΗΠΑ, με το φυλάκιό της, το Ισραήλ.

Ανάμεσα σε αυτές τις συμπληγάδες σχοινοβατεί και η Ευρώπη.

Η κατοχική κυβέρνηση του ΓΑΠ έσπευσε ΑΜΕΣΑ να συνταχθεί με το Μέτωπο Αμερικής-Ισραήλ, ανοικτά εναντίον των Αράβων, ανατρέποντας όλα τα ιστορικά κεκτημένα με τον αραβικό κόσμο.

Αυτό το νόημα έχουν οι στενές και υμνολογικές σχέσεις με το Ισραήλ…

Η ηγετική κλίκα της κυβέρνησης και των «συμβούλων», αμερικανικά εξαπτέρυγα κυριολεκτικά, δεν αρκούνται απλώς στην εκτέλεση των «συμβολαίων θανάτου» της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού έθνους, αλλά τοποθετούν τη χώρα μας στο κέντρο του πολέμου που διεξάγεται ύπουλος και κρυφός, αλλά θα ξεσπάσει και ανοικτός, στη Μέση Ανατολή και στα Βαλκάνια.

Μετατρέπουν την Ελλάδα σε αμερικανικό-ισραηλινό φυλάκιο κόντρα στη Ρωσία και την Τουρκία, σε δυνάμεις γειτονικές και μάλιστα η μία με δεδηλωμένους προσανατολισμούς εναντίον της Ελλάδας: Τουρκία.

ΟΙ δωσίλογοι αμερικανοτσολιάδες ανοίγουν τους Ασκούς του Αιόλου, όλα τα μέτωπα εναντίον της χώρας μας: Από τον αραβικό κόσμο και την Τουρκία μέχρι τη Ρωσία...

Πηγή : Κλασσικοπερίπτωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails