Ο λόγος ύπαρξης του παρόντος ιστολογίου βρίσκεται μέσα στα λόγια του Τζόν Σουϊντον, πρώην αρχισυντάκτη των New York Times, για τον ανεξάρτητο Τύπο.

«Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, σε αυτή τη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας που να αποκαλείται ανεξάρτητος Τύπος. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω. Ούτε ένας ανάμεσά σας θα τολμούσε να εκστομίσει μια έντιμη γνώμη. Και αν τολμούσατε να την εκφράσετε γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ποτέ δεν θα εμφανιζόταν τυπωμένη στο χαρτί. Πληρωνόμαστε αρκετά ώστε να κρατάμε την τίμια άποψή μας, έξω από την εφημερίδα για την οποία γράφω. Εσείς επίσης παίρνετε ικανοποιητικούς μισθούς για παρόμοιες υπηρεσίες. Και αν κάποιος τολμούσε ή ήταν τόσο τρελός ώστε να γράψει την τίμια γνώμη του, θα βρισκόταν πολύ σύντομα στο δρόμο….

Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει τη Πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο….

Είμαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους. Ο χρόνος, η ζωής μας, οι ικανότητές μας είναι ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων. Είμαστε διανοούμενες πόρνες».
Πηγή
« Η ανύποτη ιστορία της εργασίας», του Richard O. Bayer, εκδόσεις United Electrical, Radio & Machine Workers of America, NY 1979.

Ότι πιο ενδιαφέρον βρίσκουμε στην μπλογκόσφαιρα θα το μεταφέρουμε εδώ. Αναρτήσεις γεμάτες συμπάθειες και προσωπικές εκτιμήσεις αλλά χωρίς ταμπέλες και πολιτικές σκοπιμότητες.

Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2010

Τα έμαθες τα νέα πατριώτη; Ο Πεταλωτής θίχτηκε!!!

Όλα αυτά που τους σέρνουν οι Έλληνες πολίτες δεν αγγίζουν τα ευαίσθητα αφτάκια τους, αλλά θίγονται όταν ένα κόμμα τους την πει... Μετά από αυτό, "τι να πει κανείς, για το μυαλό της αλληνής", που λέει και το άσμα...

Έντονη ήταν η αντίδραση του επροσώπου της κυβέρνησης Γ. Πεταλωτή στις επικρίσεις της ΝΔ για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην οικονομία και στο ζήτημα της ΔΕΗ. Πειράχτηκε το ξανθό αγόρι, από τον χαρακτηρισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση, ως "κυβέρνηση του μνημονίου"!!!
«Η Ν.Δ. παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειές της να δείξει ότι έχει γυρίσει σελίδα, καθημερινά μας πείθει για το αντίθετο», σημειώνει ο κ. Πεταλωτής, ο οποίος ενοχλήθηκε ιδιαίτερα απο τον χαρακτηρισμό “κυβέρνηση του μνημονίου”.

Η αναπληρώτρια Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Βασιλική Τζότζολα, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Πεταλωτή έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι προφανής ο εκνευρισμός και ο πανικός του εκπροσώπου της κυβέρνησης του Μνημονίου».
Κουίσλινγκ τους ανεβάζουνε, Τσολάκογλου τους κατεβάζουνε. Το “κυβέρνηση του μνημονίου τους πείραξε;
Αν το ΓΑΠ είναι ο Άβερελ, ο Πεταλωτής μήπως είναι τελικά ο Ραν Ταν Πλαν;...
Και αναρωτήθηκα… κάθε μέρα, από τις 7 το πρωί ως τα μεσάνυχτα, οι δημοσιογράφοι-παπαγαλάκια τού ΔΝΤ και τής κυβέρνησης ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ στα κανάλια για τα καλά τής απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων. Το κλειστό επάγγελμα του καναλάρχη πότε θα ανοίξει στην Ελλάδα; Το κλειστό επάγγελμα του πρωθυπουργού;
Είπατε κάτι σχετικό κύριε Πεταλωτή και δεν το άκουσα;

Πηγή : Ας μιλήσουμε επιτέλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails