Ο λόγος ύπαρξης του παρόντος ιστολογίου βρίσκεται μέσα στα λόγια του Τζόν Σουϊντον, πρώην αρχισυντάκτη των New York Times, για τον ανεξάρτητο Τύπο.

«Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, σε αυτή τη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας που να αποκαλείται ανεξάρτητος Τύπος. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω. Ούτε ένας ανάμεσά σας θα τολμούσε να εκστομίσει μια έντιμη γνώμη. Και αν τολμούσατε να την εκφράσετε γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ποτέ δεν θα εμφανιζόταν τυπωμένη στο χαρτί. Πληρωνόμαστε αρκετά ώστε να κρατάμε την τίμια άποψή μας, έξω από την εφημερίδα για την οποία γράφω. Εσείς επίσης παίρνετε ικανοποιητικούς μισθούς για παρόμοιες υπηρεσίες. Και αν κάποιος τολμούσε ή ήταν τόσο τρελός ώστε να γράψει την τίμια γνώμη του, θα βρισκόταν πολύ σύντομα στο δρόμο….

Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει τη Πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο….

Είμαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους. Ο χρόνος, η ζωής μας, οι ικανότητές μας είναι ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων. Είμαστε διανοούμενες πόρνες».
Πηγή
« Η ανύποτη ιστορία της εργασίας», του Richard O. Bayer, εκδόσεις United Electrical, Radio & Machine Workers of America, NY 1979.

Ότι πιο ενδιαφέρον βρίσκουμε στην μπλογκόσφαιρα θα το μεταφέρουμε εδώ. Αναρτήσεις γεμάτες συμπάθειες και προσωπικές εκτιμήσεις αλλά χωρίς ταμπέλες και πολιτικές σκοπιμότητες.

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Ο μετασχηματισμός της κατοχικής κυβέρνησης σε αποκρυφιστική οργάνωση

 Τι άλλο μπορεί να σκεφτεί κανείς όταν διαβάζει στον τύπο ότι ο κατοχικός μας πρωθυπουργός δεν θα αρκεστεί σε άναν ευρύτατο κυβερνητικό ανασχηματισμό το φθινόπωρο αλλά θα προχωρήσει σε μία αναδιάταξη των χαρτοφυλακίων και την ένταξή τους σε «κύκλους».
¨Όπως δημοσιεύουν τα λούκια του αποχετευτικού συστήματος των «διαρροών» του πρωθυπουργικού γραφείου, ο πρωθυπουργός έχει σκοπό να κατανείμει τα υπουργεία του σε 4 «εξωτερικούς κύκλους» τους οποίους θα συντονίζουν αντιστοίχως 4 «κυκλάρχες» που θα αποτελούν και τον μοναδικό σύνδεσμο του «εσωτερικού κύκλου» (πρωθυπουργός –περιβάλλον).

Δεν είναι δυστυχώς ούτε αστείο ούτε τυχαίο το γεγονός ότι ο εντολοδόχος έπαρχος της «Νέας Τάξης Πραγμάτων» εισάγει στην πολιτική ζωή μια αποκρυφιστικής προέλευσης κυβερνητική μετάλλαξη. Η αλλαγή αυτή στη διαμόρφωση της διοικητικής πυραμίδας του κυβερνητικού μορφώματος,δεν θα γίνει προκειμένου να διορθώσει τις όποιες «δυσλειτουργίες» στο κυβερνητικό έργο, αυτές θα μπορούσαν να αντιμετωπισθούν με απλούς τρόπους και όχι με ιστορικές «ανατροπές»,αλλά για να εφαρμοσθεί με θεσμικό μάλιστα τρόπο ένα πολίτευμα απόλυτα συμβατό με τις ιδεολογικές ντιρεκτίβες της «Νέας Εποχής».
Είναι προφανές ότι ο σημερινός διαχειριστής της ταμπέλας «ΠΑΣΟΚ» θέλει να γίνει ο «απόλυτος κυρίαρχος» κατά τα πρότυπα του εθνικοσοσιαλιστικού συστήματος νεοταξικής διακυβέρνησης .Με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλίσει αφ΄ενός την μακροβιότητα της πολιτικής του παρουσίας (έστω και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της κομματικής βάσης ) και θα αποδείξει στους εντολείς του ότι είναι ο αδιαμφισβήτητα καταλληλότερος για την διοίκηση της επαρχίας της Γραικίας.
Αυτές οι «διοιηκητικές» ανατροπές στο σύστημα της λειτουργίας της κυβέρνησης εκτός του ότι παραπέμπουν άμεσα στην διαστρωμάτωση και λειτουργία οποιασδήποτε αποκρυφιστικής οργάνωσης της «Νέας Εποχής», προσβάλλουν άμεσα και οριστικά τον πυρήνα του πολιτεύματος όπως αυτός ορίζεται από το Σύνταγμα και την κοινωνική αντίληψη περί της δημοκρατίας.Με πιο απλά λόγια όταν η δημοκρατία γίνεται στόχος ακόμα και στην μινιμαλιστική της έκφραση στο εσωτερικό της κυβέρνησης φαντασθείτε με ποια μορφή θα εκφρασθεί στο ξεδοντιασμένο ήδη κοινοβούλιο και στον υπο κατοχή Ελληνικό λαό.
Όλες ,χωρίς εξαίρεση, οι αποκρυφιστικές οργανώσεις έχουν δύο κοινά σημεία: α) την «ιδεολογική πλατφόρμα» της «Νέας Εποχής» και β) την αρχιτεκτονική δομή των πολλών εξωτερικών κύκλων που λειτουργούν ως ομόκεντροι και απολύτως κατευθυνόμενοι από έναν εσωτερικό κύκλο «μυημένων».Οι νεοφώτιστοι ή αλλιώς οι απλά «μυημένοι» βρίσκονται ζούν και εργάζονται στους εξωτερικούς κύκλους υπο τον απόλυτο έλεγχο και καθοδήγηση των λίγων και βαθύτατα «μυημένων» του εσωτερικού κύκλου διοίκησης ο οποίος με τη σειρά του αποτελεί απλώς έναν άλλο εξωτερικό κύκλο για την υπερεθνική οργάνωση που έχει το δικό της κέντρο εξουσίας των ακόμα πιο «μυημένων».Αυτο είναι θα λέγαμε και το μοντέλο πάνω στο οποίο βασίζεται η δομή και η λειτουργία της αναδυόμενης ήδη παγκόσμιας κυβέρνησης .

Πηγή : Κλασσικοπερίπτωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails