Ο λόγος ύπαρξης του παρόντος ιστολογίου βρίσκεται μέσα στα λόγια του Τζόν Σουϊντον, πρώην αρχισυντάκτη των New York Times, για τον ανεξάρτητο Τύπο.

«Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, σε αυτή τη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας που να αποκαλείται ανεξάρτητος Τύπος. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω. Ούτε ένας ανάμεσά σας θα τολμούσε να εκστομίσει μια έντιμη γνώμη. Και αν τολμούσατε να την εκφράσετε γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ποτέ δεν θα εμφανιζόταν τυπωμένη στο χαρτί. Πληρωνόμαστε αρκετά ώστε να κρατάμε την τίμια άποψή μας, έξω από την εφημερίδα για την οποία γράφω. Εσείς επίσης παίρνετε ικανοποιητικούς μισθούς για παρόμοιες υπηρεσίες. Και αν κάποιος τολμούσε ή ήταν τόσο τρελός ώστε να γράψει την τίμια γνώμη του, θα βρισκόταν πολύ σύντομα στο δρόμο….

Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει τη Πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο….

Είμαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους. Ο χρόνος, η ζωής μας, οι ικανότητές μας είναι ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων. Είμαστε διανοούμενες πόρνες».
Πηγή
« Η ανύποτη ιστορία της εργασίας», του Richard O. Bayer, εκδόσεις United Electrical, Radio & Machine Workers of America, NY 1979.

Ότι πιο ενδιαφέρον βρίσκουμε στην μπλογκόσφαιρα θα το μεταφέρουμε εδώ. Αναρτήσεις γεμάτες συμπάθειες και προσωπικές εκτιμήσεις αλλά χωρίς ταμπέλες και πολιτικές σκοπιμότητες.

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Aττικής σε σύγκρουση με καναλάρχες και τηλεπερσόνες

Η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής με επιστολή της στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ ανακοινώνει :

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες μιας απίστευτης απεργοσπαστικής μανίας που έχει κυριεύσει όλα τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας και όχι μόνο και όλους σχεδόν τους δημοσιογράφους-παρουσιαστές.

Η δημοσιογραφία έχει αλλάξει πρόσωπο και από ανεξάρτητη έχει γίνει απόλυτα εξαρτημένη από συμφέροντα είτε ιδιωτικά είτε κρατικά...



Όποιοι δημοσιογράφοι και όσοι τους βάζουν να καταστείλουν όλες τις απεργίες των Ελλήνων εργαζομένων θα μας βρουν απέναντί τους.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια καταστολής και συκοφάντησης των απεργιών εργαζομένων οι οποίοι προσπαθούν είτε να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους είτε να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην λαίλαπα του ΔΝΤ και της πλουτοκρατίας.

Εμείς οι τεχνικοί ζούμε και εισπράττουμε καθημερινά τις αντιδράσεις άλλες φορές ήπιες και άλλες φορές βίαιες των απεργών κάθε κλάδου και πληρώνουμε τα σπασμένα κάποιων μεγαλοδημοσιογράφων οι οποίοι εξυπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Είμαστε στο πλευρό όλων των εργαζομένων της χώρας που όπως και εμείς έτσι και αυτοί δεν θέλουμε να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. Για τον λόγο αυτό καταδικάζουμε και το περιστατικό βίας απεργών εναντίον συναδέλφων μας τεχνικών στο υπουργείο μεταφορών δηλώνουμε ότι είμαστε με όσους αντιστέκονται και αγωνίζονται ότι, αυτοί που σαμποτάρουν τον αγώνα τους δεν είμαστε εμείς αλλά τα μεγάλα συμφέροντα και όποιοι δημοσιογράφοι τα υπηρετούν:

Εμείς είμαστε συνάδελφοι με τους δημοσιογράφους που υπερασπίζονται μια και μόνο εξουσία: Του Λαού.

Είμαστε με τους δημοσιογράφους που υπερασπίζονται την αλήθεια και την ελευθεροτυπία, κόντρα σε κάθε εξουσία και στα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτές. Και τέλος όπως λένε κάποιοι συνάδελφοι μας δημοσιογράφοι: τον πόλεμο θα τον χάσουν.

Γιατί η υπεροψία τους, η αλαζονεία τους και αυταρχισμός τους, που έχουν πλέον φτάσει στα άστρα του ουρανού εξ αιτίας της αμηχανίας-υποχώρησης της κοινωνικής πλειοψηφίας μπροστά στην επέλαση των βαρβάρων της Κυβέρνησης και της Τρόικας, δεν τους επιτρέπει να αφουγκραστούν την, όχι και τόσο, υπόκωφη οργή της κοινωνίας και των μη προνομιούχων της.

Εμείς στηρίζουμε τους δίκαιους κοινωνικούς αγώνες. Τους προτιμάμε ακόμα και με τις υπερβολές και τα λάθη τους.Διότι αντιστεκόμαστε στην κατοχή της Ελλάδας από την Τρόικα.

Αυτοί θέλουν να μας κάνουν όλους ζόμπι. Σε λίγο, αν τους το επιτρέψουμε, θα απαγορεύσουν την απεργία, την διαδήλωση, το συλλαλητήριο, την διαμαρτυρία, την αντίσταση. Γι’ αυτό όποιος κλάδος ή πολίτης αντιστέκεται διασύρεται, στοχοποιείται. Τελευταίο ισχυρό όπλο τους ο κοινωνικός αυτοματισμός. Στρέφουν την μια κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη. Απάντηση υπάρχει. Ο κόσμος να τους ρίξει στον κάλαθο των αχρήστων.

Προς όλους τους συναδέλφους μας εργαζόμενους στα ΜΜΕ
με oποιαδήποτε ειδικότητα:

Τα ψέματα τελείωσαν. Ο καθένας μας πρέπει να διαλέξει.
Ή μαζί τους ή με την κοινωνία!


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Πρόεδρος - Γιώργος Δεληκαρης
Ο Γ.Γραμματέας - Θοδωρής Μανουσάκης

Ε.Τ.Ι.Τ.Α.
Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής
Μέλος ΠΟΣΠΕΡΤ - ΕΚΑ & UNI/MEI-UNI

UNION OF TECHNICIANS
EMPLOYED IN PRIVATE GREEK TELEVISION
POSPERT – EKA & UNI/MEI – UNI Affiliate

Πηγή : Τειρεσίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails