Ο λόγος ύπαρξης του παρόντος ιστολογίου βρίσκεται μέσα στα λόγια του Τζόν Σουϊντον, πρώην αρχισυντάκτη των New York Times, για τον ανεξάρτητο Τύπο.

«Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, σε αυτή τη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας που να αποκαλείται ανεξάρτητος Τύπος. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω. Ούτε ένας ανάμεσά σας θα τολμούσε να εκστομίσει μια έντιμη γνώμη. Και αν τολμούσατε να την εκφράσετε γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ποτέ δεν θα εμφανιζόταν τυπωμένη στο χαρτί. Πληρωνόμαστε αρκετά ώστε να κρατάμε την τίμια άποψή μας, έξω από την εφημερίδα για την οποία γράφω. Εσείς επίσης παίρνετε ικανοποιητικούς μισθούς για παρόμοιες υπηρεσίες. Και αν κάποιος τολμούσε ή ήταν τόσο τρελός ώστε να γράψει την τίμια γνώμη του, θα βρισκόταν πολύ σύντομα στο δρόμο….

Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει τη Πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο….

Είμαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους. Ο χρόνος, η ζωής μας, οι ικανότητές μας είναι ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων. Είμαστε διανοούμενες πόρνες».
Πηγή
« Η ανύποτη ιστορία της εργασίας», του Richard O. Bayer, εκδόσεις United Electrical, Radio & Machine Workers of America, NY 1979.

Ότι πιο ενδιαφέρον βρίσκουμε στην μπλογκόσφαιρα θα το μεταφέρουμε εδώ. Αναρτήσεις γεμάτες συμπάθειες και προσωπικές εκτιμήσεις αλλά χωρίς ταμπέλες και πολιτικές σκοπιμότητες.

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Αμερικανικός τσαμπουκάς στην Τουρκία ... και παράλογες συμπτώσεις

Όταν οι "Μεγάλες Δυνάμεις" το παίζουν προξενήτρα


Οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ ... είναι γνωστό ότι είναι οι χειρότερες δυνατές αυτόν τον καιρό. Και αυτή την κόντρα δημιούργησε η Τουρκική αλληλεγγύη στους ομόθρησκους Παλαιστίνιους της Γάζας. Πριν λοιπόν αναπτυχθεί κι ενδυναμωθεί αυτή η "επαφή" μυστικές υπηρεσίες αναλαμβάνουν να δημιουργήσουν ρήγμα με μία ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ και ΠΑΡΑΛΟΓΗ επίθεση ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥ (δήθεν! ) στην ΤΟΥΡΚΙΚΗ πρεσβεία στο ΙΣΡΑΗΛ!
Μία "τυχαία" επίθεση που μπορεί να μην έγινε ποτέ αλλά επικοινωνιακά βολεύει και πάλι αφάνταστα Εβραιοαμερικανούς και ΚΑΘΟΛΟΥ τους Παλαιστίνιους και τους Τούρκους.


Τα ψεύτικα αυτά "νέα" της προβοκάτσιας διαδίδονται ΑΜΕΣΑ από τα Αμερικάνικα ΜΜΕ σε όλες τις χώρες , ακόμα και μέσα στην Τουρκία για να προκληθεί ρήγμα στα φιλοπαλαιστινιακά αισθήματα των Τούρκων αλλά και στις ελπίδες των μουσουλμάνων που ελπίζουν στη στήριξη της Τουρκίας κατά του Ισραήλ.

Οι ΗΠΑ , ή USRAEL όπως κάποιοι τις αποκαλούν, πιέζουν την Τουρκία για λογαριασμό του Ισραήλ το οποίο βλέπει ΙΡΑΝ, ΤΟΥΡΚΙΑ και ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ να δένονται συναισθηματικά περισσότερο από όσο πρέπει. Και μόνο η ελπίδα ανατροπής των ισορροπιών στη Μέση Ανατολή που συντηρούν οι Εβραίοι τρομοκράτες ... μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους Παγκόσμιους Τραπεζίτες. Έτσι ξεκινούν οι προειδοποιήσεις:


Οι Αμερικανοεβραίοι αποφασίζουν να πιέσουν την Τουρκία και στο θέμα της αντιμετώπισης των Κούρδων αυτονομιστών. Έτσι σπεύδουν να ανακοινώσουν ότι οι ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΟΠΛΩΝ της ΤΟΥΡΚΙΑΣ για την αντιμετώπιση των Κούρδων θα βρουν ΕΜΠΟΔΙΑ στο Κονγκρέσο και δεν θα προχωρήσουν προς παράδοση



Κι εκεί που θα περιμέναμε οι Κούρδοι να είναι ΕΞΩ-ΦΡΕΝΩΝ με τους Αμερικάνους που παρέχουν όπλα στους Τούρκους, μαθαίνουμε ότι τάχα ... Κούρδοι ... ανατίναξαν ΙΡΑΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΟ αγωγό φυσικού αερίου αντί για έναν Αμερικάνικο!
Ακατανόητα πράγματα για άλλη μία φορά!





Η ανατίναξη του ΙΡΑΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ αγωγού σίγουρα βολεύει αφάνταστα και τους Αμερικανικούς αγωγούς που διέρχονται την Τουρκία , κάνει απαραίτητη την προμήθεια Αμερικάνικων όπλων από την Τουρκία και άρα για να προχωρήσουν οι παραγγελίες θα πρέπει να διακοπούν τα πάρε-δώσε με τους Ιρανούς!
Κι επειδή σε όλον τον κόσμο τα πρακτορεία ειδήσεων ελέγχονται από ελάχιστους ανθρώπους με συγκεκριμένη "θεία" καταγωγή ... πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο ΤΙ φθάνει στα αυτιά μας. Μην δίνετε σημασία στην είδηση αλλά στον πραγματικό της σκοπό που είναι η δημιουργία μίας ΤΕΧΝΗΤΗΣ συνείδησης.
Οι ειδήσεις σε όλα τα ΜΜΕ προέρχονται από τα ίδια πρακτορεία και αποτελούν μέρος του ίδιου ΜΕΝΟΥ που ετοιμάζουν οι πειρατές του πλανήτη.
Αν μπορείτε να θυμηθείτε τα ΠΑΘΗ του ΑΝΔΡΕΑ και του ΚΩΣΤΑΚΗ από τα ΤΕΧΝΗΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ που μας τροφοδοτούσαν τα ελεγχόμενα από ΞΕΝΟΥΣ ...Ελληνικά ΜΜΕ ... τότε τα παρακάτω λόγια του Ανδρέα Παπανδρέου θα αποκτήσουν το νόημα που πρέπει στη συνείδησή μας.


Αν αρχίσουμε να συνειδητοποιούμε ότι πολλά από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας είναι ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ώστε να μας οδηγήσουν πανικόβλητους σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ επιλογές ... τότε τα ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ... γίνονται ΕΥΝΟΗΤΑ και μάλιστα αμέσως.
Ομοίως ακατανόητος ήταν ο φόνος του Σωκράτη Γκιόλια που ΔΕΝ είχε σκάφος 50 μέτρων, που δεν ήταν διοικητής του Αγίου Όρους και κολλητός του Βαρθολομαίου, που δεν πλούτισε όντας δεξί χέρι μεγαλονταβατζήδων, που δεν εκπροσωπούσε Αμερικάνικα συμφέροντα και πολυεθνικές , που ήταν αφύλακτος και που η αστυνομία είχε ήδη μπουκάρει στο σπίτι του. 
Όμως ο φόνος του Γκιόλια αποκτάει νόημα αν σκεφτούμε ότι υπήρχαν ΠΟΛΥ χειρότεροι στο σινάφι του που άξιζε να μην υπάρχουν, που ΔΕΝ αξίζουν ούτε τον αέρα που αναπνέουν και που περιέργως... ούτε καν που αναφέρθηκαν στην προκήρυξη της Σέχτας των Αμερικανών ή των Επαναστατών.
Ομοίως και οι δολοφονίες του Μπακογιάννη ή του Αθανασιάδη ... ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση είχαν με το κοινό αίσθημα απόδοσης δικαίου διότι οι γνωστοί νταβατζήδες απέκρυψαν όλες εκείνες τις παραμέτρους που θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν στους εντολείς αυτών των "ακατανόητων" πράξεων. Αρκεί να σκεφτούμε ΠΟΙΟΙ πλούτισαν και ΠΟΙΟΙ έγιναν βασιλικότεροι του βασιλέως ως αποτέλεσμα αυτών των ακατανόητων φόνων και ίσως καταλήξουμε σε συμπεράσματα πιο κοντά στην πραγματικότητα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails