Ο λόγος ύπαρξης του παρόντος ιστολογίου βρίσκεται μέσα στα λόγια του Τζόν Σουϊντον, πρώην αρχισυντάκτη των New York Times, για τον ανεξάρτητο Τύπο.

«Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, σε αυτή τη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας που να αποκαλείται ανεξάρτητος Τύπος. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω. Ούτε ένας ανάμεσά σας θα τολμούσε να εκστομίσει μια έντιμη γνώμη. Και αν τολμούσατε να την εκφράσετε γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ποτέ δεν θα εμφανιζόταν τυπωμένη στο χαρτί. Πληρωνόμαστε αρκετά ώστε να κρατάμε την τίμια άποψή μας, έξω από την εφημερίδα για την οποία γράφω. Εσείς επίσης παίρνετε ικανοποιητικούς μισθούς για παρόμοιες υπηρεσίες. Και αν κάποιος τολμούσε ή ήταν τόσο τρελός ώστε να γράψει την τίμια γνώμη του, θα βρισκόταν πολύ σύντομα στο δρόμο….

Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει τη Πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο….

Είμαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους. Ο χρόνος, η ζωής μας, οι ικανότητές μας είναι ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων. Είμαστε διανοούμενες πόρνες».
Πηγή
« Η ανύποτη ιστορία της εργασίας», του Richard O. Bayer, εκδόσεις United Electrical, Radio & Machine Workers of America, NY 1979.

Ότι πιο ενδιαφέρον βρίσκουμε στην μπλογκόσφαιρα θα το μεταφέρουμε εδώ. Αναρτήσεις γεμάτες συμπάθειες και προσωπικές εκτιμήσεις αλλά χωρίς ταμπέλες και πολιτικές σκοπιμότητες.

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

«ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ» ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ..

Οι εργαζόμενοι που περνάνε τον χρόνο τους στο Facebook, το Twitter και στα άλλα κοινωνικά δίκτυα, έχουν μειωμένη παραγωγικότητα και κοστίζουν στις επιχειρήσεις δισεκατομμύρια, σύμφωνα με μια νέα βρετανική έρευνα.
Η μελέτη από την ιδιωτική online υπηρεσία απασχόλησης MyJobGroup.co.uk, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, διαπίστωσε ότι σχεδόν το 6% των εργαζομένων στη Βρετανία (γύρω στα 2 εκατ. άτομα σε σύνολο 34 εκατ.) περνάνε περισσότερη από μια ώρα στα κοινωνικά δίκτυα κατά την ώρα της εργασίας τους, δηλαδή τουλάχιστον το ένα όγδοο της εργάσιμης μέρας τους.
Σύμφωνα με την μελέτη, αν –λόγω ανυπαρξίας κάποιου ελέγχου- αυτή η τάση συνεχιστεί και οι εργαζόμενοι έχουν το νου τους περισσότερο στο Facebook παρά στη δουλειά τους, θα υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις στην παραγωγικότητα πολλών ιδιωτικών εταιριών και δημοσίων υπηρεσιών – κάτι που ήδη συμβαίνει. Σε 14 δισ. λίρες εκτιμάται η δυνητική ζημιά από το…χασομέρι των εργαζομένων με τους online φίλους τους.


Η έρευνα έδειξε ότι περισσότεροι από τους μισούς (55%) εργαζόμενους, όπως εξομολογήθηκαν, «μπαίνουν» στο λογαριασμό τους σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο, έστω και για λίγο, για να πιάσουν κουβεντούλα, να «ανεβάσουν» κάποια φωτογραφία ή βίντεο, να ανανεώσουν το προφίλ τους κ.α.
Παρόλα αυτά, οι περισσότεροι δεν παραδέχτηκαν ότι κάτι τέτοιο επηρεάζει την προσωπική παραγωγικότητά τους και της εταιρίας ή της υπηρεσίας τους γενικότερα. Μόνο το 14% παραδέχτηκαν ότι είναι λιγότερο παραγωγικοί λόγω της ενασχόλησής τους με τα κοινωνικά δίκτυα στο γραφείο, ενώ ένας στους δέκα (10%) δήλωσε ότι η πρόσβαση στο Facebook κλπ. τους κάνει ακόμα πιο παραγωγικούς!

Δύο στους τρεις (68%) δήλωσαν αντίθετοι στην προοπτική να απαγορευτεί η πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα σε ώρα εργασίας, ενώ οι υπόλοιποι συμφώνησαν ότι μια τέτοια απαγόρευση είναι αναγκαία.
Η μελέτη συνιστά στους υπεύθυνους των εταιριών και δημοσίων υπηρεσιών να ελέγχουν την χρήση των υπολογιστών από τους εργαζόμενους, ώστε να μην γίνεται κατάχρηση της ελευθερίας πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Πηγή : Πρέζα TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails