Ο λόγος ύπαρξης του παρόντος ιστολογίου βρίσκεται μέσα στα λόγια του Τζόν Σουϊντον, πρώην αρχισυντάκτη των New York Times, για τον ανεξάρτητο Τύπο.

«Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, σε αυτή τη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας που να αποκαλείται ανεξάρτητος Τύπος. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω. Ούτε ένας ανάμεσά σας θα τολμούσε να εκστομίσει μια έντιμη γνώμη. Και αν τολμούσατε να την εκφράσετε γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ποτέ δεν θα εμφανιζόταν τυπωμένη στο χαρτί. Πληρωνόμαστε αρκετά ώστε να κρατάμε την τίμια άποψή μας, έξω από την εφημερίδα για την οποία γράφω. Εσείς επίσης παίρνετε ικανοποιητικούς μισθούς για παρόμοιες υπηρεσίες. Και αν κάποιος τολμούσε ή ήταν τόσο τρελός ώστε να γράψει την τίμια γνώμη του, θα βρισκόταν πολύ σύντομα στο δρόμο….

Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει τη Πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο….

Είμαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους. Ο χρόνος, η ζωής μας, οι ικανότητές μας είναι ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων. Είμαστε διανοούμενες πόρνες».
Πηγή
« Η ανύποτη ιστορία της εργασίας», του Richard O. Bayer, εκδόσεις United Electrical, Radio & Machine Workers of America, NY 1979.

Ότι πιο ενδιαφέρον βρίσκουμε στην μπλογκόσφαιρα θα το μεταφέρουμε εδώ. Αναρτήσεις γεμάτες συμπάθειες και προσωπικές εκτιμήσεις αλλά χωρίς ταμπέλες και πολιτικές σκοπιμότητες.

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Φουντώνει το Κίνημα Κατά των Διοδίων!

Πολλοί φίλοι του κινήματος μας ενημέρωσαν, ότι το κίνημα κατά της πληρωμής των διοδίων έχει φουντώσει για τα καλά και πάνω από 250.000 συμπολίτες μας αρνούνται να πληρώσουν για την χρήση των εθνικών οδών που αποτελούν περιουσία και αγαθό του δημοσίου.

Η κίνηση αυτή είναι αποτέλεσμα...


... της αγανάκτησης για την αύξηση των καθέτων σταθμών διοδίων, την αύξηση της τιμής, την κακή ποιότητα των δρόμων και την μη εκτέλεση των έργων παρά των δαπανηθέντων υπέρογκων χρηματικών ποσών και είναι δυνατόν να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες αλλά και στα πεζοδρόμια!!! της Αθήνας το Φθινόπωρο.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός: Γιατί δεν έχουν εκτελεσθεί τα έργα? Ποια και τι προλέπει η συμφωνία που έχει υπογραφεί μεταξύ του κράτους και της κοινοπραξίας για τον αριθμό και την τπολιτική αύξησης της τινμής των διοδίων?
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ!!! Διόδια =Τέχνη των πολιτικών για να στέλνουν τα χρήματά μας στις εταιρείες/ημετέρους!!

Το παγκόσμιο ρεκόρ διοδίων και αναλγησίας έσπασε!!! Σε απόσταση 200χιλιομέτρων, Αθήνα - Λαμία δηλαδή, κατασκευάσθηκε κάθετα και ο 5ος σταθμός διοδίων (περιοχή Θερμοπυλών)!!!
Και όπως πάντα φυσικά ΚΑΘΕΤΑ επί του διεθνούς άξονα!!! Μπράβο κύριοι κάθε 40 χιλιόμετρα θα μας αναγκάζετε να σταματούμε για να μας κλέψετε, για τα έργα του Μαλιακού που στοίχισαν??? 800 εκατομμύρια ΕΥΡΩ (η σχετική πινακίδα υπάρχει ακόμα) και φυσικά δεν έχουν τελειώσει ακόμα και χωρίς να ξέρουμε γιατί και πού πήγαν τα λεφτά μας...
Φανταστείτε κατά τις ημέρες κυκλοφοριακής αιχμής, τον εαυτό σας σταματημένο 5 φορές !!! στο αποκαλούμενο υπερσύγχρονο οδικό μας εθνικό άξονα....

Η ίδια κομπίνα / απάτη και στην περιοχή των Τεμπών, όπου μετά την Λάρισα και πρίν την είσοδο στα στενά σε απόσταση 40 περίπου χιλιομέτρων υπάρχουν 2 σταθμοί διοδίων και αμέσως μετά τα στενά στην ίδια περίπου απόσταση άλλοι 2, εκτός αυτών των γνωστών διοδίων των Μαλγάρων...

Όλα φυσικά ΚΑΘΕΤΑ με αποτέλεσμα τον 21ο αιώνα να μας κατεβάζουν την μέση ταχύτητα κίνησης από Αθήνα - Θεσσαλονίκη στα 60 περίπου χιλιόμετρα ανά ώρα!!!

Αλήθεια μήπως είναι καιρός να αντιδράσουμε?? Ποιος αποφασίζει και ποιος εγκρίνει που θα ξεφυτρώσουν νέοι σταθμοί διοδίων? Σε ποιους "κουμπάρους" έχουν εκχωρηθεί τα δικαιώματα του ελληνικού λαού για εκμετάλλευση της περιουσίας του??
Αντίδραση επιτέλους!!!

Χρειάζεται δράση τώραααααααα, για δυναμική παρέμβαση στις μεθοδεύσεις εκμετάλλευσης του ιδρώτα των τιμίων Ελλήνων πολιτών.
ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΤΩΡΑ στο Κίνημα Ανιδιοτελών ΝεοΕλλήνων Νέων Αρχών, για εθελοντική και ανιδιοτελή προσφορά.....

Πηγή : Διόδια Στοπ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails