Ο λόγος ύπαρξης του παρόντος ιστολογίου βρίσκεται μέσα στα λόγια του Τζόν Σουϊντον, πρώην αρχισυντάκτη των New York Times, για τον ανεξάρτητο Τύπο.

«Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, σε αυτή τη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας που να αποκαλείται ανεξάρτητος Τύπος. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω. Ούτε ένας ανάμεσά σας θα τολμούσε να εκστομίσει μια έντιμη γνώμη. Και αν τολμούσατε να την εκφράσετε γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ποτέ δεν θα εμφανιζόταν τυπωμένη στο χαρτί. Πληρωνόμαστε αρκετά ώστε να κρατάμε την τίμια άποψή μας, έξω από την εφημερίδα για την οποία γράφω. Εσείς επίσης παίρνετε ικανοποιητικούς μισθούς για παρόμοιες υπηρεσίες. Και αν κάποιος τολμούσε ή ήταν τόσο τρελός ώστε να γράψει την τίμια γνώμη του, θα βρισκόταν πολύ σύντομα στο δρόμο….

Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει τη Πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο….

Είμαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους. Ο χρόνος, η ζωής μας, οι ικανότητές μας είναι ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων. Είμαστε διανοούμενες πόρνες».
Πηγή
« Η ανύποτη ιστορία της εργασίας», του Richard O. Bayer, εκδόσεις United Electrical, Radio & Machine Workers of America, NY 1979.

Ότι πιο ενδιαφέρον βρίσκουμε στην μπλογκόσφαιρα θα το μεταφέρουμε εδώ. Αναρτήσεις γεμάτες συμπάθειες και προσωπικές εκτιμήσεις αλλά χωρίς ταμπέλες και πολιτικές σκοπιμότητες.

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Συλλαμβάνεται ραββίνος συγγραφέας βιβλίου που προτρέπει σε δολοφονία των μη Εβραίων (ακόμη και παιδιών)

Ο επικεφαλής ραβίνος της εξέχουσας ‘Yeshiva’ (Κέντρο εβραϊκής - Ταλμουδικής μελέτης) στο Yitzhar της Δυτικής Όχθης, συνελήφθη με την κατηγορία ότι έγραψε ένα βιβλίο που ενθάρρυνε τη δολοφονία των μη-Εβραίων, ακόμα και παιδιών και βρεφών.

Ο ραβίνος Yitzhak Shapira είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Η Τορά του Βασιλιά» ("The King's Torah"), στο οποίο αναφέρεται ότι είναι νόμιμη, σύμφωνα με το "εβραϊκό νόμο," η δολοφονία των μη Εβραίων.


Η Αστυνομία άρχισε να ερευνά τον Shapira, μετά από μία διαφήμιση του βιβλίου σε εβραϊκή εφημερίδα.
Στο μεταξύ το βιβλίο (φωτο) ήδη έχει γίνει best seller στο Ισραήλ.

Ο Αναπληρωτής Γενικός Εισαγγελέας Shai Nitzan διέταξε να γίνει έρευνα, καθώς πιστεύει ότι το βιβλίο περιέχει υποκίνηση βίας.

Ο Shapira, που είναι επικεφαλής μιας Yeshiva στην πόλη Yitzhar κοντά στην Nablus, υποστηρίζει την αντικατάσταση της κυβέρνησης με μία θρησκευτική μοναρχία.

Ο Shapira συνελήφθη, τον περασμένο Ιανουάριο, με την κατηγορία της συμμετοχής σε εμπρησμό ενός παλαιστινιακού τζαμιού στο χωριό Yasuf, αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Από την πλευρά του, ο Shapira, ισχυρίζεται ότι η έκδοσή του "είναι πλήρως στηριγμένη στην Τορά και το Ταλμούδ". Ήδη δεκάδες ραββίνοι αλλά και μέλη της Κνεσέτ (ισραηλιτικό κοινοβούλιο) διαμαρτύρονται για την σύλληψή του.

Αυτό το ‘αντι-γκοίμ’ διάταγμα (‘goyem’ λένε τους εθνικούς οι Εβραίοι) φαίνεται να έρχεται ως απάντηση στην σύλληψη από την ισραηλινή αστυνομία ενός εβραίου τρομοκράτη, ο οποίος ομολόγησε ότι έχει δολοφονήσει δύο Παλαιστίνιους βοσκούς της Δυτικής Όχθης.

 Ο τρομοκράτης, είναι ο γεννημένος στην Αμερική, Yaakov Teitel, (φωτο) ο οποίος επίσης ομολόγησε ότι προσπάθησε να δολοφονήσει εβραίους αριστερούς.

Η Αστυνομία θεωρεί την σύλληψη ότι αποτελεί σημαντικό επίτευγμα για την καταπολέμηση της εβραϊκής τρομοκρατίας, η οποία, όπως υποστηρίζουν εμπειρογνώμονες, ενισχύεται από θρησκευτικά διατάγματα που εκδίδονται από ραββίνους που συνδέονται με το θρησκευτικό-σιωνιστικό κίνημα.

Σχεδόν 16 χρόνια πριν, ένας εβραίος τρομοκράτης με το όνομα Yigal Amir, δολοφόνησε τον τότε πρωθυπουργό του Ισραήλ, Γιτζάκ Ράμπιν.

Επιπλέον, πολλοί αθώοι Παλαιστίνιοι έχουν επίσης δολοφονηθεί εν ψυχρώ από εβραίους τρομοκράτες.

Το 1994, ο Baruch Goldstein, ένας περιβόητος εβραίος τρομοκράτης, δολοφόνησε 29 μουσουλμάνους προσκυνητές στο εσωτερικό του τζαμιού Αl Ibrahimi στην πόλη Αλ Χαλίλ της Δυτικής Όχθης.

Το αμφιλεγόμενο διάταγμα του Shapira ήδη υποστηρίζεται από πολλούς ραββίνους που συνδέονται με το λεγόμενο εθνικό-θρησκευτικό στρατόπεδο, όπως και η Ταλμουδική σχολή στη Δυτική Ιερουσαλήμ, που είναι γνωστή ως Merkaz Ha'rav.

Τις διδασκαλίες του ο Shapira τις βασίζει σε αποσπάσματα από τη Βίβλο, στην οποία σημειώνει τις πεποιθήσεις του και τις απόψεις του.
"Επιτρέπεται να σκοτώσεις τους δίκαιους μεταξύ των εθνών, ακόμη και αν δεν είναι υπεύθυνοι για μία κατάσταση που εγκυμονεί συνεχώς κινδύνους», έγραψε, προσθέτοντας: "Αν σκοτώσουμε έναν εθνικό (μη Ιουδαίο) ο οποίος έχει αμαρτήσει ή έχει παραβιάσει μία από τις επτά εντολές - επειδή νοιαζόμαστε για το εντολές - δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτήν την δολοφονία. "

Διάφοροι εξέχοντες ραβίνοι, όπως ο Ραββίνος Yithak Ginzburg και ο Ραββίνος Yaakov Yosef, συνέστησαν το βιβλίο στους σπουδαστές τους και στους οπαδούς τους.

Ο Ginsburg μάλιστα, είχε γράψει ένα φυλλάδιο στο οποίο εξυμνούσε τον δολοφόνο Goldstein (φωτο) και τον αποκαλούσε μία «άγια μορφή".

Οι απόψεις του Shapiro σχετικά με το πώς οι Παλαιστίνιοι και οι «μη Εβραίοι γενικώς» θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται σύμφωνα με το εβραϊκό θρησκευτικό νόμο (halacha) είναι ευρέως γνωστές καθώς εκπροσωπούν αυτό που είναι γενικά παραδεκτό στο Ισραήλ και δεν αποτελούν την εξαίρεση.

"Κατά τη διάρκεια της ισραηλινής επίθεσης εναντίον της Γάζας, νωρίτερα αυτό το έτος, ο Mordecahi Eliyahu, ένας από τις ηγετικές φυσιογνωμίες των Ραββίνων στο Ισραήλ, κάλεσε το στρατό να μην διστάσει να σκοτώσει τα παιδιά του εχθρού, προκειμένου να σωθούν οι ζωές των Ισραηλινών στρατιωτών.
Ζήτησε ακόμα από την ισραηλινή κυβέρνηση να πραγματοποιήσει μια σειρά από βομβαρδισμούς εδάφους κατά των παλαιστινιακών πληθυσμιακών κέντρων στη Γάζα.
"Και αν δεν σταματήσουν αφού σκοτώσουμε 100, τότε θα πρέπει να σκοτώσουμε 1.000. Και αν δεν σταματήσουν αφού σκοτώσουμε 1.000, μετά θα πρέπει να σκοτώσουμε 10.000. Αν ακόμα δεν σταματήσουν, πρέπει να σκοτώσουμε 100.000, ακόμη και ένα εκατομμύριο. Ό, τι χρειαστεί για να τους σταματήσουμε. "

Σύμφωνα με τον Israel Shahak, Εβραίο συγγραφέα του βιβλίου «Εβραϊκή Ιστορία, Εβραϊκή Θρησκεία: Το βάρος Τριών Χιλιάδων Ετών», ο όρος «ανθρώπινο ον» στον εβραϊκό νόμο αναφέρεται αποκλειστικά σε Εβραίους.

Πολλοί Ορθόδοξοι Εβραίοι ραββίνοι, ιδίως αυτοί που βρίσκονται στον εθνικό-θρησκευτικό στρατόπεδο, βλέπουν τις διεθνείς συμβάσεις που καταδικάζουν τις δολοφονίες αμάχων εκ προθέσεως και τις καταστροφές σπιτιών και περιουσιών ότι εκπροσωπούν την «χριστιανική ηθική» και δεν είναι δεσμευτικές για τους Εβραίους.

Το 2006, το Ραββινικό Συμβούλιο των εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη κάλεσε το στρατό "να αγνοήσει την χριστιανική ηθική και να εξοντώσουν τον εχθρό στο βορρά (Λίβανος) και το νότο (Λωρίδα της Γάζας).

Τέτοια ξεκάθαρα ρατσιστικές δηλώσεις γεμάτες μίσος δεν προκαλούν μεγάλη αντίδραση στο Ισραήλ, ούτε ακόμα μεταξύ των διανοουμένων, ούτε στην κοινωνία γενικότερα.

Παρακάτω δείτε ένα βίντεο με ένα άλλο ραββίνο, τον Manis Friedman να λέει:
"Ο μόνος τρόπος για να διεξάγουμε ένα ηθικό πόλεμο, είναι ο Ιουδαϊκός τρόπος: Καταστρέψτε τις ιερές τους πόλεις. Σκοτώστε άνδρες, γυναίκες και παιδιά (και τα ζώα τους).



Πηγή : ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails