Ο λόγος ύπαρξης του παρόντος ιστολογίου βρίσκεται μέσα στα λόγια του Τζόν Σουϊντον, πρώην αρχισυντάκτη των New York Times, για τον ανεξάρτητο Τύπο.

«Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, σε αυτή τη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας που να αποκαλείται ανεξάρτητος Τύπος. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω. Ούτε ένας ανάμεσά σας θα τολμούσε να εκστομίσει μια έντιμη γνώμη. Και αν τολμούσατε να την εκφράσετε γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ποτέ δεν θα εμφανιζόταν τυπωμένη στο χαρτί. Πληρωνόμαστε αρκετά ώστε να κρατάμε την τίμια άποψή μας, έξω από την εφημερίδα για την οποία γράφω. Εσείς επίσης παίρνετε ικανοποιητικούς μισθούς για παρόμοιες υπηρεσίες. Και αν κάποιος τολμούσε ή ήταν τόσο τρελός ώστε να γράψει την τίμια γνώμη του, θα βρισκόταν πολύ σύντομα στο δρόμο….

Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει τη Πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο….

Είμαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους. Ο χρόνος, η ζωής μας, οι ικανότητές μας είναι ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων. Είμαστε διανοούμενες πόρνες».
Πηγή
« Η ανύποτη ιστορία της εργασίας», του Richard O. Bayer, εκδόσεις United Electrical, Radio & Machine Workers of America, NY 1979.

Ότι πιο ενδιαφέρον βρίσκουμε στην μπλογκόσφαιρα θα το μεταφέρουμε εδώ. Αναρτήσεις γεμάτες συμπάθειες και προσωπικές εκτιμήσεις αλλά χωρίς ταμπέλες και πολιτικές σκοπιμότητες.

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Η τροίκα ζήτησε και νέο συμπληρωματικό μνημόνιο, ετοιμάζονται να το υπογράψουν

Βεβαίωσαν την τρόικα οτι θα αντιμετωπιστούν και οι φθινοπωρινές "καταιγίδες"!

Κατα το "δημοκρατικό" μας πολίτευμα η υπογραφή Παπακωνσταντίνου και Προβόπουλου φτάνουν για να επισημοποιήσουν τη νεα συμφωνία χωρίς καμιά άλλη συγκατάθεση.

Ενα νέο μίνι Μνημόνιο ετοιμάζεται να υπογράψει η κυβέρνηση...




... και συγκεκριμένα- κατά το πρότυπο του αρχικού Μνημονίου- ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου αλλά και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης της τρόικας.

Πρόκειται για την έκθεση της τρόικας για την πορεία εφαρμογής του Μνημονίου, την οποία ετοιμάζει εντατικά από χθες η αντιπροσωπεία της, επισημαίνοντας επιτυχίες αλλά και αδυναμίες που διαπίστωσε και υποδεικνύοντας, εν είδει «εντολών», τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν.

Θα υπογράψουν δέσμευση για γενικό ξεπούλημα με συνοπτικές διαδικασίες

Η επίμαχη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, η "εξυγίανση" ΟΣΕ και συγκοινωνιών, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και μια πλήρης αναλογιστική μελέτη για το Ασφαλιστικό είναι μερικές από τις «εντολές» που διατυπώνονται στην έκθεση, την οποία θα συνυπογράψει η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ώστε να έχει δεσμευτικό χαρακτήρα.

Το νέο αυτό μίνι Μνημόνιο, συγκεκριμενοποιεί ορισμένες γενικές δεσμεύσεις του αρχικού , ενώ θέτει και νέα χρονοδιαγράμματα για την εφαρμογή των μέτρων.

Η κοροιδία της κοινωνίας συνεχίζεται αφού όπως η τρόικα δηλώνει, δεν είναι αυτή που πίεσε για επιτάχυνση π.χ. του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων. Η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να δείξει συνέπεια στις εντολές της τρόικας πριν την άτακτη αποδράση της απο την εξουσία ολοκληρώνει τις τελευταίες πράξεις του δράματος έτσι ώστε οι δανειστές να εξασφαλίσουν το δυνατόν καλύτερα τα χρήματα που δανείζουν στην κυβέρνηση για να τα διαχειριστεί.

Όλα αυτά βέβαια υπό την απειλή της τρίτης δόση του δανείου, (9 δισ. ευρώ, τον Δεκέμβριο) , αν βέβαια μέχρι τότε κυβερνά ακόμη το ΠΑΣΟΚ και οχι η επόμενη αιχμάλωτη κυβέρνηση που ετοιμάζουν και θα λέγεται "εθνικής σωτηρίας"

Κι αυτό διότι γιατί η χορήγηση της 2ης δόσης, επίσης 9 δισ. ευρώ, τον Σεπτέμβριο είναι ουσιαστικά εξασφαλισμένη μετα της οδηνηρές αλλαγές που κατάφερε να περάσει η "σοσιαλιστική" κυβέρνηση σε συνδιασμό με τις υπεράνθωπες προσπάθειες των συντελεστών του συστήματος.

Για την "επιτυχία" εφαρμογής των οδυνηρών μέτρων χωρίς ιδιαίτερες κοινωνικές αντιδράσεις κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, τα ΜΜΕ, τα μεγάλα συνδικάτα (ελεγχόμενες κινητοποιήσεις κοινωνικής "εξαέρωσης") και ασφαλώς οι εξαιρετικές υπηρεσίες καταστολής που προσέφερε στο σύστημα το καλά οργανωμένο "παρακράτος" (φωτιά ΜΑRFIN) σε συνδιασμό με την Ελληνική "τρομοκρατία".

Η τρόικα, παρά τις παρατηρήσεις της, κατά την πρώτη εβδομάδα της παραμονής της , δηλώνει ικανοποιημένη από την εφαρμογή του Μνημονίου έτσι η εκταμίευση των πολυπόθητων για την κυβέρνηση χρήματα στις 13 Σεπτεμβρίου θεωρείται πλέον σχεδόν βεβαία , με μια ελαφρά επιφύλαξη αναφορικά με τις αναμενόμενες "φθινοπωρινές καταιγίδες".

Η κυβέρνηση διαβεβαίωσε την τρόικα πως έχει ισχυρά όπλα στην κυβερνητικής της "φαρέτρα" και σε συνάρτηση με τους ανωτέρω "συνεργάτες" της θα τεθούν υπο έλεγχο και οι φθινοπωρινές κοινωνικές "καταιγίδες" .

Πηγή : Τειρεσίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails